Acasă Actualitate Cu vaporul, la concursul internațional de gastronomie de la Otelec

Cu vaporul, la concursul internațional de gastronomie de la Otelec

DISTRIBUIȚI

Din Titel, Serbia – locul unde Bega se varsă în Tisa spre Dunăre – o echipă de bucătari sârbi va sosi la Otelec cu vaporul pentru a participa la Concursul internațional de gastronomie din localitate. Evenimentul – care are o tradiție de peste nouă ani și se va desfășura în 27 aprilie, pe terenul de lângă Portul Otelec –  devine astfel primul eveniment gastronomic local ce atrage participanți străini pe calea apei, întărind statutul localității Otelec de destinație de turism cultural durabil.

Mai mult decât atât, într-un parteneriat cu Societatea de Transport Public Timișoara, Primăria Comunei Otelec va pune la dispoziția timișorenilor un vaporetto, care va pleca din oraș, sâmbătă, 27 aprilie, ora 8,30 din stația de la Catedrala Mitorpolitana și se va întoarce din Otelec la ora 17,00. În plus, cei care doresc să rămână mai mult la festivalul gastronomic, vor avea la dispoziție și un autobuz, care va pleca din Otelec spre Timișoara la ora 20.00.

Concursul internațional de gastronomie este organizat în localitate de Asociația Ótelek Magyarul Magyarokért și aduce în acest an pe malurile Begăi din Otelec 16 echipe din România, Serbia și Ungaria.

“Concurenții vor primi câte cinci kilograme de carne și fiecare va pregăti ce va dori, nu doar gulaș. Pentru că bucătăria maghiară înseamnă mai mult decât gulaș”, spune Ștefan Kozma, președintele asociației.

Și nu va fi un concurs oarecare, pentru că se va juriza nu doar felul mâncării, ci și felul în care se pregătește rețeta, cum se face curățenie la locul pregătirii și chiar cum se distrează echipa. “Este un eveniment pentru promovarea culturii și gastronomiei locale, dar și a comunității. Concursul va începe la ora 9,00, cu pregătirea echipelor și va dura până la ora 13,00, când are loc jurizarea. După concurs, toți oamenii pot degusta felurile de mâncare pregătite”, mai precizează Ștefan Kozma.

Prin urmare, sâmbătă, 27 aprilie, puteți bifa o premieră: luați vaporașul din Timișoara, admirați natura de-a lungul malurilor Begăi până la Otelec, debarcați, vizitați Muzeul satului din Otelec, faceți o vizită la Galeria de desing contemporan LUN din Iohanisfeld și reveniți, pentru o masă bună, la Otelec. “Vor fi gulaș, ciorbă de pește, kurtos kolacs, prăjituri de casă, pălincă și multe altele, inclusiv un moment muzical susținut de invitatul special Szarvas Lajos”, promit organizatorii.

Biletul cu vaporetto costă 40 de lei dus-întors. Mai multe informații privind desfășurarea evenimentului pot fi obținute la tel. 0745 812300.

Comentarii

comentarii