Acasă Actualitate Culinaria Banatica – inca trei incursiuni in istoria gustului, pana la final...

Culinaria Banatica – inca trei incursiuni in istoria gustului, pana la final de octombrie, in Timisoara

DISTRIBUIȚI

Pana la final de octombrie, Culinaria Banatica va derula o noua o noua serie de evenimente, de la dejunuri si cine pana la pranzuri delicioase, fiecare eveniment este conceput pentru a oferi o experienta autentica a gusturilor si culturii culinare din Banat.

Pranzurile Culinaria Banatica – Povesti despre carnuri albe, 20 octombrie

Vineri, 20 octombrie, intre orele 13:00 si 15:00 la Gratarul cu Staif, Culinaria Banatica  dezvaluie povestile carnurilor albe din bucataria locala, oferind o perspectiva asupra istoriei, evolutiei si influentelor culturale care le-au modelat gustul. Conversatiile prietenoase completeaza acest pranz, iar ingredientele proaspete adunate de la pietele locale dau savoare experientei culinare.

Dejunurile Culinaria Banatica – Povestile diminetilor banatene, 29 octombrie

Duminica, 29 octombrie,  de la ora 10:00, la Restaurantul Nora, oamenii sunt invitati sa asculte povesti interesante despre diminetile de toamna din pusta banateana si sa deguste celebrele mezeluri din Banat alaturi de ouale gatite proaspat intr-o varietate de feluri.

Cinele Culinaria Banatica – O calatorie in istoria gatitului, 31 octombrie

 A treia editie a Cinelor Culinaria Banatica vine de data aceasta, marti, 31 octombrie, de la ora 19:00,  cu o incursiune in istoria gustului la unul dintre locurile celebre din Timisoara. Se vor explora povestea si secretele care au transformat Restaurantul Nora intr-un loc iubit de timisoreni.

Evenimentele organizate in cadrul proiectului Culinaria Banatica sunt o oportunitate unica de a explora si a savura gastronomia autentica a regiunii Banatului.

Proiectul cultural Culinaria Banatica se adreseaza unui public divers cu o pasiune comuna pentru preparatele culinare, cu un interes deosebit pentru cultura locala si istoria gastronomica si o sete de cunoastere care cuprinde domenii culturale si istorice mai largi. Initiativa este destinata atat locuitorilor din intreaga regiune a Banatului si din zonele invecinate, precum si persoane cu interese culturale si gastronomice din intreaga tara si din intreaga lume.

Comentarii

comentarii