Acasă Eveniment Cultivau cannabis, lângă Timişoara

Cultivau cannabis, lângă Timişoara

1768
DISTRIBUIȚI

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Timişoara, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, sub coordonarea D.I.I.C.O.T., au destructurat o grupare infracţională specializată în operaţiuni cu droguri de risc. În urma a 3 percheziţii, au fost ridicate peste 3 kg. de cannabis.

La data de 20 septembrie a.c., poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog Timişoara, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Timişoara, au depistat în flagrant delict trei bărbaţi, cu vârste cuprinse între 27 şi 49 de ani. Ulterior, poliţiştii au efectuat 3 percheziţii domiciliare, pe raza judeţului Timiş.

Activităţile au vizat destructurarea unui grup infracţional organizat, specializat în cultivarea şi comercializarea ilegală de cannabis.

Din cercetări a reieşit că membrii grupării ar fi întreţinut în apropiere de municipiul Timişoara, judeţul Timiş, la mansarda unei case, prevăzută cu lămpi, ventilatoare şi aparatură pentru reglarea umidităţii, o cultură de cannabis, care, după recoltare, ar fi fost ambalată în vederea comercializării.

În urma percheziţiilor, au fost descoperite 33 de ghivece, din care ar fi fost recoltate plantele de cannabis, 9 ghivece cu plante de cannabis aflate la maturitate şi pregătite pentru recoltare, 5 vase de sticlă de 5 litri fiecare, în care erau depozitaţi muguri de cannabis uscaţi, precum şi grindere şi alte ustensile folosite pentru consumul drogurilor. În total au fost ridicate peste 3 kg. de cannabis.

3 persoane au fost conduse la audieri, o persoană fiind reţinută pentru 24 de ore.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunilor de trafic şi deţinere de droguri de risc. În activităţi au fost angrenaţi şi jandarmi din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile Timişoara.

 

Comentarii

comentarii