Acasă Administraţie Cultura, amânată de primăria Timişoara, care nu plăteşte Timishort

Cultura, amânată de primăria Timişoara, care nu plăteşte Timishort

1015
DISTRIBUIȚI
primaria timisoara 1

Cea de-a XI-a ediţie a festivalului Timishort 2019 se amână pentru anul 2020, pentru că municipalitatea timişoreană nu şi-a achitat obligaţiile financiare nerambursabile faţă de acest eveniment, drepturi câştigate prin concurs.

Organizatorii Timishort, cel mai important festival de scurtmetraje din vestul României, au luat decizia ca ediţia din 2019 a festivalului să se anuleze.

În ciuda eforturilor susţinute de de organizatori, echipa Timishort se vede obligată să amâne ediţia a XI-a a festivalului pentru anul viitor. Motivul este întârzierea plăţilor din finanţările nerambursabile câştigate prin concurs.

Asociaţia Română a Filmului Independent (ARFI), organizator Timishort, nu a recuperat finanţarea nerambursabilă câştigată de la Primăria Timişoara pentru ediţia din 2018, motiv pentru care nu poate angaja noi cheltuieli.

”La începutul lunii septembrie 2019 am primit 30% din suma cu care Primăria Timişoara se angajase să susţină festivalul în 2018. În aceste circumstanţe nu putem angaja noi cheltuieli, până nu achităm datoriile faţă de furnizorii cu care am lucrat la ediţia anterioară. Ne dorim să continuăm acest festival şi sperăm ca până în 2020 aceste probleme financiare să fie rezolvate”, au declarat organizatorii.

Cele 10 ediţii Timishort de până acum au fost organizat de Asociaţia Română a Filmului Independent (ARFI) din Timişoara cu sprijinul Primăriei şi al Consiliului Local Timişoara, al Consiliului Judeţean Timiş, Institutului Cultural Român şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.

Comentarii

comentarii