Acasă Turism Cultură și spiritualitate: excursie – pelerinaj unică prin Balcani și Medjugorie

Cultură și spiritualitate: excursie – pelerinaj unică prin Balcani și Medjugorie

DISTRIBUIȚI

Începutul toamnei poate fi momentul cel mai frumos pentru o altfel de călătorie: spectacolul naturii și spiritualitatea unui loc recunoscut pe plan mondial pot face din finalul vacanței de vară o amintire de neuitat. Agenția de turism Ultramarin vă invită într-o călătorie pe un traseu unic prin Bosnia, Croația și Muntenegru, într-un sejur – pelerinaj prin cele mai frumoase destinații ale acestor țări și desigur, la frumosul Medjugorie.
Timp de o săptămână, începând cu 14 septembrie, veți străbate o bună parte din zona Balcanilor pornind în prima zi spre Sarajevo, capitala cosmopolită a Bosniei, unde, într-o plimbare pietonală veți putea vizita moscheea Gazi Husrev Bay, Catedrala romano-catolică, Biserica Nouă și cea Veche Sârbească, dar și Templul Evreiesc. Un oraș renăscut din propria cenușă, în care multiculturalitatea este la ea acasă.
Veți descoperi apoi un spectaculos orășel – Mostar, așezat pe valea râului Neretva. Aici se află un vechi port, construit de otomani în 1566, cea mai veche casă musulmană din Balcani – Muslibegovica și băile publice austro-ungare.
Unul dintre cele mai așteptate momente ale excursiei va fi cu siguranță pelerinajul pe vestita Colină a Aparițiilor, locurile în care s-a arătat Sfânta Fecioară Maria la Medjugorie. Situat în partea de vest a Bosniei și Herțegovinei, la 25 km de Mostar, Medjugorie a devenit cunoscut după anul 1981, când șase tineri au povestit despre viziunea lor, susținând că o aud și o văd pe Fecioara Maria. În scurt timp, orașul s-a transformat într-un loc de pelerinaj religios în care pacea și liniștea te pătrund fără să vrei. După timpul petrecut pe Colina Aparițiilor, Ultramarin vă recomandă să vă continuați ziua într-o excursie la Cascada Kravice, supranumită și Mica Niagara, iar apoi la Mănăstirea Humac.
În ziua a patra a excursiei vă propunem opțional o excursie în spectaculosul Dubrovnik, oraș intrat în patrimoniul UNESCO în 1979, perla Mării Adriatice. Într-o plimbare pietonală veți descoperi splendida priveliște oferită de Coasta Dalmată, sau, dacă doriți, puteți face o croazieră pe mare. Un alt oraș încântător de pe coasta Mării Adriatice este Split, aflat de asemenea în patrimoniul UNESCO și unde veți petrece o zi întreagă admirând monumentalele Porți de Aur, Argint, Aramă și Fier, iar apoi veți colinda prin labirintul străduțelor care vă vor duce în piața centrală, Peristil. Magnifica vedere asupra orașului Split și împrejurimilor sale vă va fi dezvăluită dacă urcați pe clopotnița înaltă de 60 de metri a bisericii Sf. Domnius (Sv. Duje). În ultima zi a călătoriei, în drum spre Timișoara, vă veți opri la Podgorica, un oraș în care se îmbină influențe culturale și arhitecturale turcești, austriece, italienești dar și nemțești.
Agenția de turism Ultramarin vă recomandă așadar cu căldură o excursie – pelerinaj unică prin Balcani și la Medjugorie, un final de vacanță de vară pe care nu o veți uita prea curând. Rezervările se pot face acum extrem de ușor, din fața calculatorului, accesând pagina http://rezervari.ultramarintm.ro/holiday/details/medjugorje. De asemenea, pentru orice detalii legate de călătorie, consilierii Ultramarin vă pot oferi detalii la nr. de telefon 0256.499706.

Comentarii

comentarii