Acasă Actualitate Cum ajungi să înjuri primarul când vrei să mergi cu vaporașul

Cum ajungi să înjuri primarul când vrei să mergi cu vaporașul

DISTRIBUIȚI

Sistemul de transport (mai mult sau mai puțin) public cu vaporașele pe Bega a fost în impas încă de la început. Acum după mai bine de doi ani, o mică parte din vaporașe au început să plutească. Cam în derivă. În nici un caz nu te poți baza pe un vaporaș dacă vrei să ajungi în vreo parte a orașului. În ritmul și viteza cu care circulă mai bine mergi pe jos. Iar despre o călătorie de agrement poate fi vorba doar dacă ai nervii și stomacul tari.

Timișoreanul Anton Kovacs a încercat joi să se mândrească cu măreața realizare a primarului Nicolae Robu. A ajuns doar să îl înjure. Iată povestea:

”Astăzi, ca orice cetățean din Timișoara mândru de realizările actualei administrații, am dorit să mă deplasez din Iosefin până în Fabric, folosind cea mai nouă implementare în materie de transport în comun, minunatele vaporașe.

Fiind în apropiere de podul de la fabrica de țigări am căutat o stație, pe care am și găsit-o puțin mai în amonte, lângă podul de la Gara de Nord.

Am văzut și că la Fabrica de țigarete erau parcate trei vaporașe.

Din păcate, consultând orarul, am constatat că următorul vaporaș care circula până în Fabric avea să ajungă abia peste mai mult de o oră.

De aceea m-am plimbat până la stația de la Flora, unde am așteptat vaporașul. Si acolo erau când am ajuns 3 vaporașe.

Era ora 12.05, vaporașul pleca la 13.25.

Mi-am făcut un calcul și am constatat că dacă în loc să aștept o oră și jumătate, la care se adaugă timpul cât durează drumul, merg până la destinație pe jos, pot să îmi rezolv treaba și după aceea merg la stația de vaporaș Mihai Viteazu, timpul îmi este mai mult decât suficient să prind la capătul cursei vaporul pe care îl așteptam.

Am mers deci pe jos de la Flora până la Cimitirul din Calea Buziașului, am stat acolo câteva minute după care am ieșit prin spate, am trecut prin strada Tigrului și la 13.46 am fost în stația de vaporaș Mihai Viteazu. Mai aveam de așteptat 30 de minute până să ajungă vaporașul pe care cu o oră și jumătate în urmă îl așteptasem să plece de la Flora.

Intre timp în stație a ajuns și un grup de copilași împreună cu niște adulți, probabil învățători.

Din discuțiile între adulții care însoțeau copilașii am înțeles că era vorba despre o mică excursie, unul din învățători spunea că a telefonat la STPT să întrebe dacă, ținând cont că era vorba de vreo 20 de copii, este nevoie de o rezervare și că cei de acolo le-au răspuns că nu este nici o problemă, să vină liniștiți cu copii.

Pe la ora 14 a apărut și vaporașul.

Si pentru că nimic nu poate fi perfect, un cetățean de pe vaporaș i-a anunțat pe pasagerii care așteptau că nu va mai fi loc pentru alți pasageri pentru că ei au venit cu un grup de 50 de inși (cei din poză) care au coborât doar pentru ca vaporașul să își schimbe direcția, după care urmau să urce din nou.

Exact așa s-a și întâmplat, cei care au venit cu vaporașul au rămas pe ponton până când vaporașul a întors, după care au urcat din nou.

Atenție, eu nu vorbesc despre aerul condiționat, pompa de injecție sau prețul vaporașelor, astea sunt finețuri.

Eu povestesc aici despre niște idioți care știu că au două grupuri care se vor întâlni pe traseu, la care se adaugă și alți pasageri ocazionali care așteaptă ca niște cretini câte o oră în stații, și ei nu fac nimic în acest sens, în timp ce exact în acel moment 5 vaporașe stăteau parcate, 3 la fabrica de țigări și două la Flora.

Atât copilași, împreună cu învățătorii lor, cât și pasagerii ocazionalii au rămas privind la Bega care curgea domol și înjurându-l pe Robu cu vapoarele lui și cu cretinii lui din conducerea STPT.

Învățătorii nu știau ce să mai facă, ei aveau în program să ducă copii la joacă cu vaporașul dar vaporașul nu a vrut să-i ia 🙂

Pentru că în acel moment făcusem deja 12 km pe jos și mă dureau picioarele, ca să ajung în Bălcescu am luat un taxi.

In final ar fi necesară o concluzie:

Părerea mea este că acest mod de a face transport în comun, adică să ții vapoarele parcate și pasagerii așteptând în stații, pentru că ți-ai făcut tu un orar, nu este funcțional și nu așa se rentabilizează transportul în comun.

Nu este admisibil să spui că faci transport în comun dar mijlocul de transport pleacă la intervale de câte o oră, în weekend nici atât.

Iar când vine, nu se acceptă decât 50 de pasageri, restul rămânând să aștepte încă o oră.

Asta în timp ce ai chiar acolo, în stație, vaporașe care nu sunt folosite.

Si dacă nu este posibil ca această formă de transport să devină, nu eficientă dar măcar acceptabilă, atunci ar trebui ca atât actuala administrație a orașului cât și conducerea STPT să fie trimiși să-și caute altceva de lucru, în fond nimeni nu s-a născut nici primar nici director la “tramvaie”.

Comentarii

comentarii