Acasă Economic Cum arată lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva. Lucrările se reiau...

Cum arată lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva. Lucrările se reiau pe 15 ianuarie – Video

DISTRIBUIȚI

Miercuri, 20 decembrie, a fost ultima zi de muncă din acest an pe Lotul 4 al autostrăzii Lugoj-Deva, unde au fost mobilizate circa 550 de persoane pe şantier, a anunţat Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, care a postat imagini cu şoseaua construită de Dorin Umbrărescu.

“Au fost executate lucrări de drum (excavații în versantul Şoimuş, fundaţii adâncite de parapet, montare casiuri, protecție taluz), lucrări de infrastructură/suprastructură pasaje (radier, montare predale, lise, eșafodaje, placă suprabetonare), lucrări pentru siguranţa circulaţiei (parapet în zona platformelor SOS) şi a continuat relocarea şi protejarea utilităților (rețele electrice/gaz/rețele CEH)”, mai spun reprezentanţii DRDP Timişoara.

Potrivit lor, firmele de construcţii ale lui Umbrărescu vor reveni pe şantier după 15 ianuarie, în funcție de condiţiile meteo.

Final de decembrie pe Lotul 4 Lugoj-Deva

Astăzi este ultima zi de muncă din acest an pe Lotul 4 #A1 Lugoj-Deva, în aceste zile fiind mobilizate circa 550 de persoane pe șantier. Au fost executate lucrări de drum (excavații în versantul Șoimuș, fundații adâncite de parapet, montare casiuri, protecție taluz), lucrări de infrastructură/suprastructură pasaje (radier, montare predale, lise, eșafodaje, placă suprabetonare), lucrări pentru siguranța circulației (parapet în zona platformelor SOS) și a continuat relocarea și protejarea utilităților (rețele electrice/gaz/rețele CEH). Antreprenorul va reveni pe șantier după 15 ianuarie, în funcție de condițiile meteo.

Posted by DRDP Timişoara on 20 Decembrie 2017

Pe lotul 4 al autostrăzii Lugoj – Deva, unde stadiul fizic de execuție a lucrărilor este de 71,30%, se înregistrează întârzieri ale termenelor de execuție, deși constructorul, Asocierea S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.l., prezintă o mobilizare bună, anunţa săptămâna trecută Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Unul dintre motivele care au dus la aceste întârzieri a fost descoperirea unei peșteri cu lilieci în zona dealului Șoimuș. Doar după relocarea liliecilor din această peșteră, în luna august 2017, constructorul a putut să reia lucrările. Problema peșterii cu lilieci de la Șoimuș bloca lucrările încă din anul 2014, dar a putut fi soluționată datorită noii strategii de abordare a proiectelor, adoptată de CNAIR SA anul acesta, mai spuneau oficialii de la Drumuri.

Contractul pentru construirea lotului 4 al Autostrăzii Lugoj – Deva (22,14 km) a fost atribuit asocierii Tehnostrade SRL – Spedition UMB SRL în august 2013, pentru suma de 419 milioane de lei(reprezentând 40% din estimarea inițială a CNAIR).

Comentarii

comentarii