Acasă Actualitate Cum au reacționat doi polițiști din vestul țării după ce radarul lor...

Cum au reacționat doi polițiști din vestul țării după ce radarul lor a fost semnalat pe Facebook

2835
DISTRIBUIȚI

Șoferii din Oradea au o pagină de Facebook unde anunță radarele din oraș, dar mesajele lor au fost văzute și de polițiștii rutieri, care nu au stat foarte mult pe gânduri și au acționat. Astfel, doi agenţi ai Serviciului Poliţie Rutieră din Bihor au decis să se “autodenunțe”, după ce au aflat că au fost “deconspirați” de către șoferi.                       

Cei doi au au postat pe grupul de Facebook Radare Oradea un selfie în maşina de Poliţie cu care au ieşit să supravegheze circulaţia pe Drumul Național 1 (DN1), între Oradea şi Punctul de trecere a frontierei Borş, cu un text în care îi anunţă pe şoferi: „Echipaj pe Şoseaua Borşului lângă Peugeot”.

Imediat, postarea a devenit virală şi a strâns mii de aprecieri, orădenii transmiţând și câteva mesaje. Iată doar câteva dintre ele:

„Serviciu uşor, fără evenimente”;

„Spor la treabă”;

„Felicitări pentru iniţiativă!”;

„În sfârşit poliţişti care nu se cred zei”.

Ofiţerul de presă al Poliţiei Bihor, Ioana Lascău, a explicat – pentru Adevărul – că postarea celor doi subofiţeri este corectă și are caracter preventiv.

„Este greşită concepţia potrivit căreia poliţiştii stau la pândă cu radarul pentru a-i sancţiona pe şoferi. Scopul radarelor e de a-i disciplina pe şoferi, pe segmentele de drum unde exista tendinţa de a fi depăşită viteza legală, principala cauză a accidentelor rutiere’, a spus ea.

Foto: Facebook.com/Radare Oradea

Comentarii

comentarii