Acasă Politica Cum explică Nicolae Robu termenul „creştin” din denumirea alianţei PNL-PDL

Cum explică Nicolae Robu termenul „creştin” din denumirea alianţei PNL-PDL

525
DISTRIBUIȚI

pnl pdl

PNL şi PDL vor fuziona oficial după alegerile prezidenţiale din noiembrie. Până atunci, cele două partide vor activa în cadrul Alianţei Creştin-Liberale şi vor susţine un candidat comun.

Denumirea alianţei a fost stabilită în urma unui studiu sociologic. Din şase variante propuse, Alianţa Creştin Liberală a fost cea preferată de cei mai mulţi cetăţeni chestionaţi. Numele a stârnit însă şi reacţii critice. Unii consideră alăturarea termenilor „creştin” şi „liberal” nepotrivită. Alţii nu văd cu ochi buni pomenirea creştinismului într-o formaţiune politică dintr-un stat laic.

Nicolae Robu, preşedinte PNL Timiş şi vicepreşedinte PNL la nivel naţional, are două argumente în favoarea „creştinismului” Alianţei PNL-PDL. Unul de natură economică, vizând egalitatea de şanse şi sprijinirea celor defavorizaţi, celălalt de natură socială.

„Prin toată politica acestei alianţe se va încerca să se poarte de grijă fiecărui cetăţean şi, în primul rând, să se asigure egalitate de şansă pentru toţi cetăţenii. Tratarea egală a cetăţenilor este un principiu în egală măsură liberal şi creştin. Liberalismul, dreapta în general, presupune crearea de plus valoare în societate, care apoi să poată fi folosită pe de o parte pentru susţinerea dezvoltării în continuare şi, pe de altă parte, pentru ajutorarea celor defavorizaţi şi nicidecum pentru o distribuţie egalitaristă. Noi vorbim nu despre egalitate pur şi simplu, ci despre egalitate de şanse. Noi nu respingem asistenţa socială, dar nu acordăm asistenţă socială celor care sunt valizi, sunt la vârsta la care pot munci, celor care întrunesc toate condiţiile pentru a se ajuta ei înşişi. Noi acceptăm asistenţa socială pentru cei defavorizaţi. Şi în creştinism se poartă o grijă specială celor defavorizaţi”, a declarat Robu.

În plan moral, mai susţine primarul Timişoarei, ideologia Alianţei PNL-PDL „împărtăşeşte toate valorile creştine, familia la baza societăţii şi toate valorile conexe ideii de familie”.

Comentarii

comentarii