Acasă Actualitate Cum ne apărăm de tulpina COVID britanică, mult mai agresivă? Răspunsul prof....

Cum ne apărăm de tulpina COVID britanică, mult mai agresivă? Răspunsul prof. dr. Cristian Oancea

822
DISTRIBUIȚI

Specialiștii de la Spitalul Victor Babeș Timișoara ne asigură că imunizarea cu vaccinurile existente pe piața din România și din Uniunea Europeană ne protejează de noua tulpină britanică COVID, care este mult mai agresivă, dar în plus trebuie să respectăm și cele trei reguli pentru a evita cu mai mult succes infecțiile cu coronavirus. 

Prof. univ. dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara, a explicat:

”Conform cercetărilor, noua tulpină britanică COVID19 are un indice de agresivitate simptomatică și chiar de mortalitate mult mai mare. În aceste condiții reapare problema supraaglomerării unităților sanitare. Cu câți vor fi mai mulți infectați, cu atât va exista o presiune tot mai mare pe spitale de aceea soluția cea mai eficientă este vaccinarea anti-COVID.

În plus, trebuie să păstrăm în continuare regulile clasice: distanțarea fizică, purtarea măștii și spălarea și dezinfectarea mâinilor. Trebuie să atingem pragul de 70% din populație care să fie imunizată. Mai amintim că vaccinurile care se utilizează în Timiș, Pfizer-BioNTech și Moderna ne protejează de noua tulpină britanică agresivă și se pare că și Astra Zeneca”.

Comentarii

comentarii