Acasă Actualitate Cum să folosim apa de ploaie?

Cum să folosim apa de ploaie?

388
DISTRIBUIȚI

“Prin seminarul de management al apelor pluviale, Aquatim şi Aquademica se alătură promovării unui concept atrăgător, de diversificare a peisajului urban. Sub sloganul „Sus verdele!””, a subliniat Ilie Vlaicu, directorul Aquatim.
Peter Kostner (foto), în calitate de reprezentant al Fundaţiei Aquademica Timişoara şi director al Departamentului de Ape Uzate din cadrul Primăriei München, va susţine, marţi, 25 august, de la ora 10, la Atelierul de Urbanism de pe strada Alba Iulia nr. 2, Timişoara, un seminar de management al apelor pluviale, cu accent pe utilizarea acestora în diferite scopuri, pentru reducerea cantităţilor deversate în sistemul de canalizare. Acţiunea are loc la invitaţia Asociaţiei Peisagiştilor din România (ASOP), în cadrul întâlnirii anuale a Asociaţiei Europene a Studenţilor în Arhitectura Peisajului, desfăsurată în Timişoara, în perioada 21 august – 2 septembrie, cu participarea unui grup de circa 40 studenţi peisagişti din mai multe ţări europene. Proiectul Aquademica a luat naştere în data de 25 martie 2009, prin semnarea unui acord între Primăria Timişoara, Aquatim S.A. şi Primăria München.
Fundaţia Aquademica are ca obiectiv dezvoltarea competenţelor profesionale în domeniul gestiunii resurselor de apă, alimentării cu apă potabilă şi managementului apei uzate, în contextul asumării de către România a angajamentelor de mediu, prin Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. Prin intermediul Aquademica, Aquatim se va implica la nivel naţional în organizarea unor programe de instruire şi promovare a proiectelor de cercetare aplicativă. Activităţile fundaţiei se adresează tuturor membrilor din comunitatea apei, interesaţi de valorizarea resurselor umane, operatori ai serviciilor publice sau instituţii. Peter Koestner este expert în managementul apelor uzate şi le va prezenta peisagiştilor opţiunile de valorificare a apei pluviale pentru acoperişurile verzi, din perspectiva practicii germane.

Comentarii

comentarii