Acasă Economic Cum să alegi o canapea extensibilă pe care să poți dormi confortabil

Cum să alegi o canapea extensibilă pe care să poți dormi confortabil

917
DISTRIBUIȚI

O canapea extensibilă este necesară în fiecare locuință, deoarece oferă spațiu de relaxare sau de dormit și în același timp ocupă puțin spațiu. Dacă te gândești să achiziționezi o canapea și încă nu te-ai hotărât între una fixă și una extensibilă gândește-te la avantajul acesteia în zilele în care primești vizita unor prieteni sau a familiei. Indiferent de modelul pe care te decizi să îl cumperi, trebuie să știi câteva lucruri despre o canapea extensibilă, dacă te interesează și calitatea somnului pe aceasta.

Este important să știi că există canapea extensibilă pentru living, birou, hol, bucătărie sau dormitor, așa că ține cont și de acest aspect înainte de alegere. Un alt aspect important este numărul de locuri pe care îl are canapeaua, care poate varia între unu și șase, deci e bine să știi la ce număr te oprești.

Gândește-te la felul în care o vei folosi, cât de des va fi utilizată pe post de pat și care este dimensiunea spațiului în care o vei așeza. În funcție de ce îți dorești, modelul pe care urmează să îl alegi trebuie să corespundă nevoilor tale. Deoarece pe piață sunt multe produse de calitate slabă, care au afectat imaginea canapelei extensibile, rămâne o opțiune valabilă, cu multe avantaje. Deci, primul criteriu de care trebuie să ții cont este calitatea. Fii atent la producător și la modul de realizare. O canapea extensibilă bună este lucrată manual, din materiale de calitate.

Dimensiunea canapelei în poziție extinsă este un alt aspect important când vine vorba de un somn confortabil, deoarece pentru o persoană este necesar un spațiu de minim 70 cm lațime și 190 cm lungime.

Sistemul de transformare a canapelei în pat este important deoarece poate influența confortul în poziția culcat. Dacă vrei să alegi o canapea extensibilă clasică, de tip pull-out, informează-te ce tip de amotizare are, care este grosimea saltelei și din ce este confecționată somiera, pentru a nu avea surpriza neplăcută de a se curba prea tare când dormi sau a se rupe, dacă se așează persoane cu greutate mai mare pe ea. Dacă optezi pentru modele care sunt alcătuite din părți care se asamblează sub formă de pat, urmărește felul în care se îmbină, pentru că diferențele de nivel pot afecta calitatea somnului. Și, bineînțeles, verifică duritatea saltelei care poate fi mai ridicată la aceste modele.

Indiferent dacă folosești această canapea extensibilă zilnic sau ocazional pentru dormit, trebuie să știi că diferența este dată de felul în care este lucrată și de materialele din care este fabricată. Cadrul este partea esențială și trebuie să fie solid, de preferat din lemn de esență tare sau metal. O variantă ușoară poate părea preferabilă, dar nu va fi la fel de stabilă. Mecanismul canapelei este cel care asigură o manevrabilitate mai mult sau mai puțin ușoară, dar are un rol important și în gradul de confort pe care o canapea extensibilă o are. Salteaua și pernele sunt părți esențiale și trebuie să știi din ce sunt confecționate, deoarece contribuie semnificativ la un somn odihnitor.

Comentarii

comentarii