Acasă Actualitate Cum să amenajezi terasa pentru sezonul cald: 4 lucruri de inclus

Cum să amenajezi terasa pentru sezonul cald: 4 lucruri de inclus

DISTRIBUIȚI

Se apropie sezonul cald și cu siguranță îți dorești să te bucuri de terasa casei, transformând-o într-un spațiu plăcut, confortabil și funcțional. În acest articol vei descoperi cum să alegi elementele perfecte, care să combine confortul cu designul deosebit, și vei învăța trucuri pentru a crea o atmosferă primitoare.

Câteva accesorii sunt esențiale pentru a completa amenajarea exterioară, iar din rândurile de mai jos vei afla cum să le alegi, și care sunt lucrurile de inclus pentru a transforma terasa într-un colț de paradis pentru tine și cei dragi.

  1. Alege o masă de exterior care te ajută să creezi o atmosferă primitoare

Alegerea unei mese de exterior potrivite este esențială pentru a crea o atmosferă plăcută și relaxantă pe terasa ta în sezonul cald. Vei avea nevoie de o astfel de piesă de mobilier atât pentru a-ți savura cafeaua de dimineață sau un pahar de vin seara, cât și pentru servirea unui brunch sau a unui grătar alături de prieteni. În funcție de aceste criterii și de spațiul avut la dispoziție, vei putea opta pentru forma și dimensiunile potrivite. 

Pentru a crea o atmosferă primitoare și relaxante, perfectă pentru petrecerea timpului alături de cei dragi, alege și un aranjament atractiv. Poți opta pentru o față de masă, farfurii, pahare și tacâmuri în ton cu stilul general al terasei. Culorile vii și modelele interesante vor aduce energie și vor completa peisajul înconjurător, făcând din masa de exterior un punct focal al spațiului.

Există și alte elemente decorative care te pot ajuta să personalizezi și să îmbogățești și mai mult un astfel de aranjament. De exemplu, lumânările, vazele cu flori proaspete sau bolurile cu fructe pot adăuga un plus de stil, iar astfel de detalii îi vor face pe oaspeții tăi să se simtă bineveniți și să aprecieze eforturile tale de a crea un mediu plăcut atunci când le servești un meniu special în aer liber.

  1. Optează pentru scaunele perfecte pentru exterior, în funcție de design și de confortul dorit

Alte piese obligatoriu de a fi incluse pe o terasă de exterior sunt câteva scaune sau fotolii confortabile. Alegerea acestora implică mai mulți factori, precum materialul, confortul oferit, designul dar și numărul de piese necesare. Este important ca acestea să fie confecționate din materiale rezistente la intemperii, precum metal, plastic, ratan sintetic sau lemn tratat, care oferă durabilitate și ușurință în întreținere. 

Pentru a asigura confortul invitaților tăi, alege modele cu spătar și șezut ergonomic. Cele cu perne detașabile sau cu tapițerie impermeabilă pot spori confortul și rezista la umezeală. Optează și pentru un design care se potrivește cu stilul general al terasei, ținând cont de culori, texturi și alte detalii decorative. 

Determină de câte scaune sau fotolii ai nevoie în funcție de capacitatea mesei și de spațiul disponibil pe terasă, și ai în vedere ca acestea să fie proporționate în raport cu spațiul disponibil. Lasă loc suficient între ele pentru a facilita circulația și așezarea confortabilă a invitaților. 

  1. Accesorii esențiale pentru protecția față de soare pe terasa de exterior

Alte elemente esențiale pentru amenajarea terasei exterioare sunt cele care oferă protecția potrivită, astfel încât să creeze un spațiu plăcut pentru petrecerea timpului indiferent de condițiile de afară. Este important să-ți asiguri zone de umbrire folosind copertine sau umbrele, care pot să protejeze față de soare sau vânt și să creeze un loc umbros confortabil. 

Alege pentru acestea materiale și culori potrivite cu restul amenajării terasei, pentru un aspect unitar. De exemplu, pergolele din lemn sunt o opțiune estetică pentru o terasă rustică, în timp ce umbrelele centrale, cu braț lateral sau cu montare pe perete, colorate și moderne, pot completa un decor în stil contemporan.

  1. Amenajează terasa cu accesoriile decorative potrivite

Un aspect esențial în amenajarea terasei în jurul mesei de exterior este alegerea accesoriilor și decorațiunilor potrivite. Pentru o atmosferă relaxantă și armonioasă, alege plante care rezistă la condițiile meteorologice specifice și pot să completeze cu succes stilul exterior. De exemplu, plantele suculente și ierburile aromatice pot fi o alegere excelentă dacă amenajezi o terasă în stil mediteranean, în timp ce plantele exotice și colorate se potrivesc perfect uneia în stil tropical.

Mobilierul suplimentar joacă un rol important în crearea unui cadru primitor, iar adăugarea de lăzi de depozitare sau a unui bar mobil poate transforma terasa într-un loc funcțional. Mai mult, iluminatul ambiental este esențial pentru o atmosferă caldă și primitoare după apusul soarelui. Investește într-un sistem care să permită reglarea intensității luminii, sau folosește lumânări și felinare pentru a crea un mediu confortabil și relaxant pentru oaspeți. 

De exemplu, lanțurile de luminițe, care pot fi înșirate pe pergolă sau pe ramurile copacilor oferă un efect romantic și relaxant, în timp ce felinarele și lumânările așezate pe masă vor crea un ambient intim. 

În concluzie, amenajarea terasei poate fi realizată prin alegerea potrivită a pieselor de mobilier și decorațiunilor, astfel încât să devină un spațiu ideal pentru relaxare și petrecerea timpului liber în sezonul cald. Ține cont de recomandările de mai sus pentru a te bucura de timpul petrecut în aer liber alături de familie și prieteni, și întâmpină-ți oaspeții în stil și confort!

 

Comentarii

comentarii