Acasă Economic Cum să aranjezi patul în dormitor după principiile Feng Shui

Cum să aranjezi patul în dormitor după principiile Feng Shui

1120
DISTRIBUIȚI

Amplasarea patului după principiile Feng Shui este importantă pentru un chi sănătos în dormitor. Alegerea corectă a poziției patului în stil Feng Shui îți va asigura un somn liniștit.

O persoană normală petrece multe ore în dormitor, dormind pentru șase până la opt din aceste ore. Dormitorul tău ar trebui să fie un sanctuar izolat de lume, mai ales când dormi. Acesta este momentul în care ești cel mai vulnerabil, deci asigură-te că amplasarea patului minimizează această vulnerabilitate.

Deoarece somnul este vital pentru o sănătate bună, direcția unui pat dormitor este primordială pentru a obține un somn optim. Energia chi intră și iese dintr-o cameră prin ferestre și uși. Vrei să rămâi în afara acestei căi când dormi. Mai ales nu vrei ca patul tău să fie orientat spre ușă. Totodată, ești vulnerabil când dormi. Poți minimiza vulnerabilitatea cu o bună plasare a patului în stil Feng Shui. Dormitorul tău ar trebui să îți ofere protecție și siguranță. Ar trebui să te poți odihni fără teamă și griji de întreruperi și zgomot. Pentru a realiza acest lucru, trebuie să îți așezi patul în poziția optimă.

Poziția favorabilă a unui pat în dormitor

Vei vrea să utilizezi poziții de pat favorabile. Următoarele destinații de pat sunt ideale.

Așază patul departe de ușa de intrare. Acest lucru împiedică energia chi să vină asupra ta în timp ce dormi.

Așază patul lipit de un perete solid pentru cea mai bună poziție. Acest lucru va oferi un sprijin puternic și robust și va preveni orice sentiment de mișcare în spatele tău.

Așază patul pe peretele vizavi de intrare. Acest lucru îți va permite să vezi pe oricine intră în dormitorul tău.

Lucrează cu limitările spațiului. Dacă singurul loc disponibil pentru patul tău se află pe același perete cu ușa, atunci așază-l cât mai departe de ușă posibil. Acest lucru menține întreruperea chi la un nivel minim.

Plasare de pat nepotrivită

La fel ca în toate lucrurile Feng Shui, motivul din spatele așezării unui pat într-o anumită zonă se face dintr-un punct de vedere logic, în loc de ceva magic sau superstițios. Dacă aspectul camerei nu permite cea mai bună amplasare a unui pat dormitor, există câteva soluții cunoscute sub numele de remedii feng shui care pot remedia majoritatea problemelor.

Patul din dormitor orientat spre ușă. Nu așeza patul opus ușii. Această poziție se numește sicriul sau poziția omului mort, deoarece atunci când te culci picioarele sau capul sunt orientate spre ușă. Acest lucru simbolizează modul în care morții sunt transportați din casă prin ușile deschise. Nu îți asuma această poziție de cadavru. Dacă nu ai de ales și trebuie să așezi patul chiar vizavi de ușă, atunci ia în considerare utilizarea unui ecran sau separator de cameră pentru a crea un perete fals. Deși aceasta este o soluție drastică, este mai bine decât să ai nopți fără somn. Poți plasa ecranul televizorului la poalele patului pentru a bloca ușa și a redirecționa energia chi în cameră. Asigură-te că așezi o oglindă pe peretele lateral vizavi de tine, astfel încât să poți vedea pe oricine intră în dormitor.

Patul din dormitor în fața unei ferestre. Nu amplasa patul direct sub fereastră. Chi-ul care intră prin fereastră va perturba somnul. La fel, nu bloca o fereastră cu patul în fața sa. Dacă nu ai altă opțiune decât să așezi patul în fața unei ferestre, atunci alege un pat înalt, cu o tăblie solidă, care oferă sprijinul unui perete. De asemenea, lasă suficient spațiu pentru a te putea plimba între tăblie și fereastră. Dacă tu poți merge ușor în jurul ei, atunci și energia chi se poate deplasa în jurul ei.

Pat sub grinzi. Nu așeza patul sub o grindă. Acest lucru poate provoca boli. Dacă nu ai de ales și trebuie să așezi patul sub o grindă sau un set de grinzi, atârnă două flauturi cu panglici roșii înclinate, astfel încât capetele deschise să fie îndreptate în sus. Acest lucru va sparge efectul de tăiere al grinzii și va permite chi-ului să curgă prin flauturi și apoi în sus și departe de tine.

Comentarii

comentarii