Acasă Actualitate Cum se apăra ”ultra-cinstitul” Nicolae Robu, în 2018, de acuzațiile DNA

Cum se apăra ”ultra-cinstitul” Nicolae Robu, în 2018, de acuzațiile DNA

1196
DISTRIBUIȚI

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu, a primit vestea că a fost trimis în judecată de procurorii DNA într-o vacanță exotică (se pare că în Dubai), escapade pe care edilul le face de cel puțin două ori pe an.

Nicolae Robu a fost trimis în judecată de Direcţia Naţională Anticorupţie – Timiş, într-un dosar legat de vânzarea ilegală a două imobile.

Acum mai bine de un an, în noiembrie 2018, atunci când i s-a adus la cunoștință că va fi trimis în judecată în scandalul locuințelor vândute ilegal, Nicolae Robu s-a apărat, declarând că în cazul său ”s-au vândut de aparatul primăriei două magherniţe” și că el este un om „ultra cinstit”, iar ”singura lui avuție este onoarea”.

„Eu sunt un om ultra cinstit. Singura mea avuţie până la vârsta asta este onoarea şi nu pot să nu fiu revoltat când cineva atentează la această avuţie. De ce să fiu eu trimis în judecată? În cazul meu s-au vândut de aparatul primăriei două magherniţe cu o semnătură dată de mine, sub garanţia că totul e legal sub garanţia dată de de aparatul de specialitate”, a declarat Nicolae Robu, în 2018.

”Am semnat contractele de vânzare întocmite de aparatul funcționăresc al Primăriei și girate de legalitate prin 5 semnături, pt cele două apartamente din poză, unul de 25 mp, altul de 50 mp -de fapt: niște maghernițe, într-un fund de curte, care n-aveau uși, geamuri, apă, electricitate!-, cu prețul de 11.300 euro, iar evaluatorul DNA, plătit din bani publici (!!!), pretinde că ar fi trebuit să fie vândute cu peste 70.000 euro! Judecați singuri dacă sunt sau nu victima unui abuz!”, spunea Nicolae Robu.

Cei care pot să judece singuri, ar putea calcula faptul că primarul a vândut 75 de mp de spațiu construit, plus cota parte dintr-o curte comună, la prețul de 11.300 de euro, adică 150 euro/mp. În Timișoara. Dacă vrei însă să cumperi un teren gol, fără utilități, de la marginea orașului, într-o zonă în care nu se construiește, prețul real este de cel puțin 100 de euro / mp.

Tot în încercarea disperată de a se disculpa, Nicolae Robu spun că justiția este condusă de… grupuri de interese.

Comentarii

comentarii