Acasă Actualitate Cum se face departajarea computerizată la admiterea la liceu în 2020?

Cum se face departajarea computerizată la admiterea la liceu în 2020?

656
DISTRIBUIȚI

Cum se face departajarea repartizării computerizate la admiterea la liceu în 2020? Un ghid explicat făcut în acest sens ne arată exact procedura. În cazul în care doi candidaţi au medii de admitere egale, aceştia vor fi departajaţi folosind anumite criterii.

Este vorba de media obţinută la Evaluarea Naţională din clasa a VIII-a; media generală de absolvire a claselor a V-a – a VIII-a; nota obţinută la proba de limba şi literatura română la Evaluarea Naţională; nota obţinută la proba de matematică la Evaluarea Naţională sau nota obţinută la proba de limbă maternă la Evaluarea Naţională, respectiv nota de la proba de verificare a cunoştinţelor de limbă maternă în cazul candidaţilor care solicită înscrierea la unităţi de învăţământ cu predare în limba minorităţilor naţionale.

Există și unele reguli, spun programatorii softului de repartizare, privind trecerea pe fișă.

Completează pe primele locuri opţiunile pe care le doreşti cel mai mult, chiar dacă nu eşti sigur că media îţi permite să intri la aceste opţiuni. Continuă cu opţiuni care ţi-ar plăcea, apoi opţiuni la care nu te-ar deranja să fii repartizat.

Încheie cu opţiunile cele mai puţin dorite, dar pe care trebuie să le enumeri pe fişă, pentru siguranţă. Nu completa o opţiune nedorită înaintea unei opţiuni dorite! Prima opţiune este şi prima luată în considerare pentru fiecare elev.

Comentarii

comentarii