Acasă Actualitate Cum se împacă temperaturile extreme cu transportul public din Timișoara. STPT explică!

Cum se împacă temperaturile extreme cu transportul public din Timișoara. STPT explică!

DISTRIBUIȚI

Episoadele de căldură extremă se extind în intensitate şi durată şi afectează Banatul, inclusiv Timișoara.

Codurile de atenţionare emise de autorităţi sunt tot mai dese şi impun o planificare riguroasă, pe toate palierele activităţii, în scopul minimizării impactului caniculei.

Ca operator de transport, S.T.P.T. consideră siguranţa călătorilor şi a angajaţilor ei ca o prioritate de top în aceste zile caniculare.

Cu toate eforturile depuse, întreaga flotă a societăţii suportă presiunea temperaturilor extreme, sistemele de climatizare (marea lor majoritate cu o vechime considerabilă) sunt suprasolicitate, la fel şi motoarele diesel aflate în dotarea troleibuzelor, problemele apărute pe traseu generând dificultăţi în asigurarea fluenţei pe marea majoritate a liniilor de circulaţie.

Toate secţiile de exploatare ale STPT depun eforturi zilnice pentru asigurarea continuităţii circulaţiei mijloacelor de transport pe durata zilei, problemele identificate, în special cele legate de climatizare, se remediază cu prioritate.

Vă reamintim că tramvaiele vechi, de tip Bremen/Munchen, nu beneficiază de sistem de climatizare fapt ce crează discomfort termic ridicat în aceste zile.

Dacă sesizaţi probleme legate de climatizarea mijlocelor de transport, vă rugăm să anunţaţi Dispeceratul societăţii la telefon 0356 803 716 pentru a putea remedia aspectele sesizate în cel mai scurt timp posibil sau pentru a retrage mijlocul de transport în garaj/depou.

Angajagii din cadrul Secţiei Infrastructură asigură, în perioadele cu temeperaturi ridicate, verificări zilnice ale dilatării şinelor, verifică firele aeriene (tramvai+troleibuz) şi intervin prompt atunci când situaţia o impune.

Secţia Transport Tramvaie asigură udarea liniilor de tramvai cu ajutorul unei cisterne şi a vagonului de serviciu care operează în intervalul 09 00 – 18 00. Toţi conducătorii de bord sunt instruiţi cu privire la măsurile ce se impun a fi luate dacă există situaţii medicale ce impun acţiune imediată din partea lor.

STPT depune toate eforturile, în limita posibilităţilor tehnice şi financiare, pentru a asigura continuitatea serviciului public şi a livra către utlizatorii acestuia condiţii decente de călătorie.

Facem apel la dumneavoastră ca, în aceste zile caniculare, să respectaţi recomandările autorităţile locale şi naţionale pentru a depăşi cu bine această perioadă – este mesajul STP Timișoara.

 

Comentarii

comentarii