Acasă National Cum vor arăta viitoarele pachete de ţigarete, impuse de directiva Parlamentului European?

Cum vor arăta viitoarele pachete de ţigarete, impuse de directiva Parlamentului European?

DISTRIBUIȚI

pachet tigariParlamentul European a aprobat Directiva revizuită privind produsele din tutun. Acest nou act legislativ conține norme mai stricte referitoare la modul în care produsele din tutun sunt fabricate, produse și prezentate în UE și introduce norme pentru anumite produse derivate din tutun – informează ec.europa.eu.

Conform noilor norme impuse , viitoarele pachete de ţigarete vor fi acoperite în mod obligatoriu cu avertismente referitoare la sănătate sub formă de text și imagini pe 65% din partea anterioară și posterioară a pachetelor de țigarete – dar amplasate pe marginea superioară.

De asemenea, 50% din suprafața părților laterale ale pachetelor va fi acoperită cu avertismente referitoare la sănătate (de exemplu, „Fumatul ucide – renunțați acum!”, „Fumul de tutun conține peste 70 de substanțe care cauzează cancer!”, înlocuind actualele indicații privind conținuturile de gudron, nicotină și monoxid de carbon.

Dimensiunile minime ale avertismentelor referitoare la sănătate vor asigura vizibilitatea, iar pachetele suple de țigarete, stil „ruj de buze”, care adesea vizează femeile tinere, vor fi interzise.

Pentru a asigura vizibilitatea avertismentelor referitoare la sănătate, va fi obligatoriu ca pachetele de țigarete să aibă o formă cuboidă, iar fiecare pachet va conține un minimum de 20 de țigarete.

Pe pachete nu va fi permisă prezența caracteristicilor sau a elementelor promoționale sau înșelătoare. Acestea includ, de exemplu, referiri la beneficii pentru stilul de viață, la gust sau la arome sau la absența lor (de exemplu, „fără aditivi”), oferte speciale sau sugestii că un anumit produs este mai puțin dăunător decât altul.

Norme similare se vor aplica pachetelor conținând tutun de rulat, care, de asemenea, vor trebui să aibă pe 65% din suprafața lor avertismente combinate referitoare la sănătate, pe partea anterioară și posterioară, precum și avertismentele suplimentare sub formă de text. Ambalajele conținând tutun de rulat pot avea o formă cuboidă sau cilindrică sau de pungă, iar fiecare pachet va conține minimum 30 de grame de tutun – mai arată ec.europa.eu.

Comentarii

comentarii