Acasă Actualitate Cum vrea Ilie Vlaicu să branșeze la rețeaua de apă 88.000 de...

Cum vrea Ilie Vlaicu să branșeze la rețeaua de apă 88.000 de gospodării, prin PNRR?

DISTRIBUIȚI

Săptămâna aceasta, pentru Ilie Vlaicu, directorul Aquatim și președintele Asociației Române a Apei, a fost foarte intensă, ARA fiind prezentă la câteva acțiuni importante.

Vlaicu și echipa au avut întâlniri și discuții la sediul guvernului de la Palatul Victoria care se vor concretiza în strategii eficiente pentru companiile de apă din România.

La prima întâlnire, Vlaicu a participat alături de doamna secretar de stat Roxana Mînzatu, la o reuniune referitoare la identificarea de soluții urgente pentru a atinge ținta de 88.000 de gospodării branșate la rețeaua de apa și  canalizare prin fondurile PNRR.

La cea de-a doua întâlnire s-a reunit Grupul de Lucru Interministerial Apa, care a luat în dezbatere strategia și căile de urmat în sectorul de apă din România.

Au fost prezente șapte ministere, două agenții guvernamentale si cinci asociații profesionale.

Reprezentanții Curții de Conturi au prezentat un audit de performanță  recent finalizat asupra sectorului apei din România și au semnalat o serie de probleme din sector.

De asemenea au propus și soluții de rezolvare curajoase si semnalate de multe ori si de către Asociația Română a Apei.

Accesul la serviciile de alimentare cu apă și canalizare trebuie să fie o prioritate pentru noi toți cei care lucrăm în acest domeniu – este mesajul lui Ilie Vlaicu.

Comentarii

comentarii