Acasă Administraţie Cum vrea să scape Primăria Timișoara Coltermul de la faliment?

Cum vrea să scape Primăria Timișoara Coltermul de la faliment?

DISTRIBUIȚI

coltermPentru a scăpa societatea de termoficare Colterm de un iminent faliment, primarul liberal al Timișoarei, Nicolae Robu, a găsit o soluție demnă de prigoana naționalizării comuniste din anii `50. Primăria pregătește o hotărâre de Consiliu Local care prevede racordarea obligatorie la Colterm a noilor blocuri ce se vor construi în Timișoara.

Primăria Timişoara va organiza, miercuri, o dezbatere asupra unei probleme sensibile: sistemul de încălzire al noilor apartamente care se vor construi în Timişoara: obligatoriu la Colterm sau la alegere, pe centrale cu gaz.

În Expunerea de motive se vorbeşte despre motivele privind oportunitatea unui proiect de hotărâre în acest sens, care privesc modificarea Hotărârii Consiliului Local nr. 239/2009 – privind Regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Timişoara.

Prin adresa S.C. Compania Locala de Termoficare Colterm S.A. Timişoara înregistrată la Primăria Timişoara în martie 2018 se solicită modificarea Regulamentului serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Timişoara.

Propunerile de modificare a Regulamentului vizează următoarele aspecte: asigurarea condiţiilor tehnico-economice şi juridice referitoare la zonele unitare de încălzire în Municipiul Timişoara;  procedura de soluţionare a reclamaţiilor utilizatorilor privind parametrii de calitate a prestaţiilor de încălzire şi alimentare cu apă caldă de consum;  soluţionarea problemelor de calcul al consumului de energie termică în cazul constatării unor defecţiuni ale echipamentelor de măsurare;  a unor noi cazuri când operatorul are dreptul de întrerupere a furnizării agentului termic din motive imputabile utilizatorilor; precizări suplimentare cu privire la condiţiile tehnice şi juridice de preluare de către operator a reţelelor termice executate de către utilizatori, inclusiv de utilizare şi verificare ulterioară a acestora;  a întocmirii contractelor de furnizare a energiei termice în cazul existenţei unor debite sau în cazurile de refuz al utilizatorului agent economic sau instituţie de a se contoriza separat pentru un spaţiu existent în interiorul unui imobil tip condominiu;  a modalităţilor de eliberare a avizelor de racordare în cazul unui nou record termic sau a măririi capacităţii unui record termic existent;  a responsabilităţilor utilizatorilor în cazurile unor modificări a amplasamentelor grupurilor de măsură solicitate de aceştia;  a perioadei pentru care se calculează consumul de energie termică la consumatorii branşaţi fraudulos la sistemul de termoficare centralizat.

“Urmare a celor prezentate mai sus, considerăm necesară şi oportună aprobarea privind  modificarea HCL nr. 239/2009 – privind Regulamentul serviciului public de alimentare cu energie termică în Municipiul Timişoara”, se arată în expunerea de motive.

Ca urmare, noile blocuri care se vor construi în Timişoara după votarea noului regulament, vor fi conectate obligatoriu la Colterm

„Pentru clădirile care vor fi construite ulterior aprobării prezentului regulament, pe terenuri aferente străzilor nominalizate ca făcând parte din zona unitară de încălzire sau pe terenuri eliberate de construcții existente la data aprobării.  prezentului regulament sau în locul unor clădiri care acum au, potrivit nomenclatorului stradal, adresa pe strada nominalizată la data adoptării prezentului regulament ca fiind într-una din zonele unitare de încălzire, în arealele zonelor unitare de încălzire, încălzirea și prepararea apei calde de consum se vor asigura obligatoriu prin racordarea la SACET. În cazul construcțiilor noi, la solicitarea certificatului de urbanism, Direcția Urbanism va solicita dezvoltatorului aviz tehnic de la operatorul SACET, pentru soluția de încălzire”, scrie în anexa proiectului.

Comentarii

comentarii