Acasă Politica Cum vrea un deputat timişorean să combată absenteismul din Parlament

Cum vrea un deputat timişorean să combată absenteismul din Parlament

334
DISTRIBUIȚI

camera

Deputatul Ion Răducanu, preşedintele UNPR Timiş, este nemulţumit de atitudinea colegilor din Parlament. Acesta vede absenteismul ca principală problemă în rândul aleşilor.

Vineri, într-o conferinţă de presă ţinută la Timişoara, Răducanu a ţinut un adevărat discurs în care a prezentat şi propria soluţie inedită pentru remedierea problemei. Vicele UNPR ar vrea să ascundă condica în care deputaţii semnează pentru prezenţă, astfel încât cei care întârzie sau nu să nu mai poată să semneze. Fiind arşi la buzunar, parlamentarii ar începe să vină la serviciu mult mai disciplinaţi.

„În momentul în care s-a rupt USL, trecerea legilor organice a devenit dificilă în Parlament. Nu că n-am avea majoritate. Parlamentul României suferă de o problemă: problema prezenţei la serviciu. Asta e problema Parlamentului român. Ştie domnul Zgonea că eu sunt un luptător împotriva concepţiei lui de a aduce oamenii la serviciu. Nu se poate să vină 300 de oameni din 400 în Camera Deputaţilor la vot final. Ăştialalţi 100 unde sunt? Nu se poate să facem dezbateri cu 100 de oameni şi 300 nu ştiu unde sunt, sunt pe drum. Nu se poate aşa ceva. Eu am făcut o propunere. Am zis: «Dom’le, lasă-mă pe mine să răspund de problema asta. Lasă-mă două săptămâni.» Eu mă duc la 10 şi cinci şi iau condicile. Le-am ridicat. Vedem unde semnează. Eu le ridic şi le duc în birou la domnul preşedinte Zgonea şi ăştia să se ducă la Zgonea să-i zică că au întârziat. Vă spun de ce nu vor să facă aşa: pentru că atunci îşi atrag oprobiul, nemulţumirea ăstora care câteodată trebuie să voteze, şi nu o să mai voteze, că i-a chemat la ordin, să fie prezenţi. Dar nu se poate. Dacă eşti parlamentar, te-au ales, iei bani pentru aia, du-te la şedinţă! Nu veni la 12 să semnezi condica. Nu e valabil doar în Cameră, e valabil şi în Senat. Sunt legi importante de trecut, sunt legi restante. Se ajunge în situaţia în care trece termenul şi legea trece tacit. Te trezeşti că a trecut. Asta e problema, trebuie să o recunoaştem. De când s-a produs ruptura asta din căsătoria pe interes cu PNL, sigur că s-au mai trezit mulţi şi încep să mai vină. Luni au fost 340, deci am mai progresat puţin. Dar până la 403 mai e ceva”, a declarat Ion Răducanu.

Comentarii

comentarii