Acasă Eveniment Cupa Campionilor, păzită cu mitraliere, la Timişoara

Cupa Campionilor, păzită cu mitraliere, la Timişoara

700
DISTRIBUIȚI

Trofeul original a adunat peste 200 de curioşi în parcarea de la Iulius Mall
UniCredit Ţiriac Bank a ţinut neapărat să impresioneze la Timişoara. Banca patronată de miliardarul român Ioan Ţiriac şi-a făcut reclamă în oraşul de pe Bega cu… arma în mână. Parcarea de la Iulius Mall a fost, marţi, pentru două ore, cel mai păzit loc din Timişoara. Un tir cu trofeul original al Champions League a fost păzit de zeci de jandarmi cu mâna pe mitraliere şi forţe speciale ale unei firme de pază. „Nu e doar ce vedeţi, nu e păzită doar de mitraliere. E mult mai mult”, a încercat să-şi dea o şi mai mare importanţă unul dintre membrii firmei de pază. Acesta se uita la cuşca de sticlă în care era depozitată cupa ca şi când trofeul ar fi fost deja furat de vreun extraterestru.

Duckadam şi Rotariu, din nou în preajma Cupei Campionilor

Caravana UEFA Champions League Trophy Tour, prezentat de UniCredit, şi-a continuat itinerariul în România la Timişoara, după ce a vizitat Aradul, pe 28 septembrie. Aproximativ 200 de pasionaţi de fotbal, dar şi zeci de gură-cască s-au adunat la Iulius Mall în special pentru a face o poză cu trofeul câştigat în 1986 de Steaua Bucureşti. Cu toţii au fost păziţi cu străşnicie de trupele speciale ale Jandarmerie şi de importante forţe de intervenţie. Renumitul portar Helmut Duckadam, intrat în Cartea Recordurilor pentru apărarea a patru lovituri de departajare consecutive, precum şi alte glorii ale fotbalului românesc – Iosif Rotariu, Emerich Dumbroschi, Ioan Timofte – au vorbit despre fotbal şi au împărţit autografe. Pe scena improvizată au urcat mai multe echipe de copii din Timiş, care au demonstrat pe terenul de fotbal că talentul nu ţine cont de vârstă. Şi viceprimarul Adrian Orza a ţinut să vadă pe viu trofeul Champions League.

Vor să aducă românii în preajma… campionilor

În România, Trophy Tour se mai opreşte în alte patru oraşe: Sibiu, tot în 29 septembrie, Braşov, în 30 septembrie, Piteşti, în 1 octombrie şi Bucureşti, în zilele de 3 şi 4 octombrie. După ce va părăsi România, caravana Trophy Tour va vizita, de asemenea, Budapesta, între 10-11 octombrie, înainte de a-şi încheia călătoria, în Sofia, între 17-18 octombrie. Trophy Tour marchează startul parteneriatului dintre Grupul UniCredit şi UEFA Champions League, semnat pentru următorii trei ani. În cadrul aceleiaşi iniţiative, un al doilea grup de ţări va fi vizitat în anul 2010, iar un al treilea, în 2011. „Astăzi a fost rândul Timişoarei să întâmpine trofeul campionilor, în cadrul UEFA Champions League Trophy Tour. UniCredit este onorat că poate oferi cât mai multor români posibilitatea de a ajunge în preajma trofeului şi de a simţi emoţia unică a victoriei”, a spus Anca Nuţă, director interimar de comunicare al UniCredit Ţiriac Bank.

Comentarii

comentarii