Acasă Actualitate ”Cupa MirtysDance” – Concurs național de dans sportiv la Dumbrăvița

”Cupa MirtysDance” – Concurs național de dans sportiv la Dumbrăvița

2054
DISTRIBUIȚI

Cele mai performante cupluri de dansatori sportivi din țara vor participa timp de două zile, în perioada 23 – 24 septembrie, la Dumbrăvița, la Concursului Național de Dans Sportiv de Ranking ”Cupa MirtysDance”.

Evenimentul este organizat de clubul de dans timișorean “MirtysDance”, având ca și coorganizator clubul CRYSTAL DANCE din Cluj Napoca, în colaborare cu Federația Română de Dans Sportiv, Consiliul Județean Timiș, Direcția pentru Tineret și Sport Timiș și Primăria Dumbrăvița. La această primă ediție sunt așteptați peste 500 de participanți și peste 1000 de spectatori pe zi.

Cele două zile de concurs sunt dedicate competițiilor ce se adresează fetelor solo, sportivilor din categoriile: “debutanți”, “precompetițional”, “open” precum și concursurilor pe clase valorice. Cei mai valoroși dansatori sportivi se vor “lupta” pe ringul de dans și vor concura pe categorii de vârstă: 6 – 9 ani, 10 – 11 ani, 12 – 13 ani, 14 – 15 ani, 16 – 18 ani, 19 – 34 ani, la cele doua secțiuni, standard și latino-americane.

Concursul National de Dans Sportiv “Cupa MirtysDance” va fi jurizat de peste 40 de arbitri  naționali cu renume din cadrul Federației Române de Dans Sportiv. Echipa de arbitraj reunește cei mai titrați arbitri din întreaga țară. Publicul și susținătorii concurenților vor avea ocazia să vadă o competiție de nivel național, într-un cadru deosebit, cu dans de cea mai bună calitate, mulți dintre participanți fiind sportivi de talie națională și internațională, cu rezultate deosebite la alte competiții de profil.

 “Ne dorim să facem o tradiție prin organizarea acestei competiții la Timișoara și să reușim astfel să promovăm dansul sportiv în rândul copiilor și nu numai, să atragem cât mai mulți tineri spre acest sport de excepție. Mulțumim autorităților locale pentru sprijinul acordat cât și partenerilor noștri care au răspuns pozitiv invitației de a ne oferi ajutorul pentru organizarea acestui eveniment,” spune Mirtys Staici.

Mirtys Dance este o școala de dans pentru copii, din Timișoara, cu o experiență de peste 10 ani, condusă din pasiune pentru dans și muzică de Mirtys Staici și Decius Mirea, dansatori profesioniști, sportivi de performanță, care, la rândul lor, au o experiență de peste 15 ani și rezultate importante în cadrul competițiilor naționale și internaționale: vicecampioni naționali ai României și Austriei, vicecampioni balcanici și finaliști la Cupe ale României.

Comentarii

comentarii