Acas─â Politica Curaj, domnule Grindeanu!

Curaj, domnule Grindeanu!

879
DISTRIBUIȚI

Punct de vedere
├Än sf├ór┼čit, iat─â c─â ├«n prim─âria Timi┼čoarei apare cineva cu coloan─â vertebral─â! Cineva care ├«┼či asum─â afirma┼úiile ┼či propunerile, convins c─â dac─â reprezin┼úi interesele tuturor timi┼čorenilor,┬á po┼úi privi ├«n ochi orice a┼ča zis mare investitor. O posibil─â schimbare de mentalitate se profileaz─â. Poate cea mai mediatizat─â discu┼úie pe seama bugetului local este cea legat─â de acordarea celor 2,5 milioane de euro per sezon echipei de fotbal fanion a ora┼čului. Domnul viceprimar Grindeanu a propus ┼či s-a votat ├«n consiliul local ca suma s─â fie virat─â clubului┬á jum─âtate acum, iar restul la terminarea campionatului, dac─â se vor ├«ndeplini criteriile de performan┼ú─â.
Reac┼úia angaja┼úilor din fruntea clubului profesionist a fost extrem de dur─â. Mai deun─âzi, un domn director, specialist renumit ├«n ┼úar─â ├«n a conduce echipe private de fotbal, ├«┼či permitea s─â critice pe consilierii locali care nu ÔÇ×┼čtiu cum i-a adus valulÔÇŁ pe listele c├ó┼čtig─âtoare ┼či acum nu ┼čtiu ce voteaz─â. Bine c─â domnia sa ┼čtie ce val ├«nalt l-a adus la Timi┼čoara.
Probabil ┼čtie ┼či pentru c├ót timp! Luni seara, la o alt─â emisiune a unui post TV local, dedicat─â trup ┼či suflet conducerii actuale a clubului de fotbal, un domn redactor, greu de urm─ârit de altfel, din cauza pronun┼úiei atipice, ├«ntrerupt─â de nenum─ârate ÔÇ×├ó├ó├óÔÇŁ-uri, a cuvintelor ├«n limba rom├ón─â (sau, s─â spunem altfel, tot mai tipice pentru vremurile inculte pe care le tr─âim), ├«l ataca ┼či ironiza pe invitat, domnul viceprimar Grindeanu, ├«n leg─âtur─â cu chestiunea arz─âtoare.
De exemplu, la un moment dat l-a ├«ntrebat cum a fost noaptea dinaintea zilei ÔÇ×istoriceÔÇŁ a votului?! A invocat de nenum─ârate ori, a┼ča cum are obiceiul la fiecare emisiune, numele marelui patron. Spre deosebire de colegii domniei sale de la conducerea prim─âriei, pe care de multe ori i-am v─âzut intimida┼úi la auzul numelui sau vocii marelui investitor, domnul Grindeanu ┼či-a ├«n─âl┼úat fruntea calm ┼či senin, argument├óndu-┼či propunerea, de altfel votat─â cu majoritate.
├Än primul r├ónd, a avut onestitatea ┼či curajul s─â afirme c─â este o sum─â foarte mare! C─â el trebuie s─â g├óndeasc─â la nevoile tuturor timi┼čorenilor, care nu pu┼úine sunt nerezolvate, ┼čtim ┼či sim┼úim cu to┼úii, prea bine. A exemplificat cu aceast─â ran─â vie de ani de zile din centrul ora┼čului, Parcul Copiilor.
C─â, dac─â vorbim de sport, ├«n primul r├ónd, prim─âria trebuie s─â aib─â ├«n vedere sportul pentru copii ┼či tineri. Documentat, a spus apoi c─â practica de a da sume foarte mari de la bugetul local unei echipe profesioniste, ├«n ziua de azi, este rarisim─â, chiar ┼či ├«n Rom├ónia. Personal, a┼č ├«ndr─âzni s─â completez c─â este chiar la limita legalit─â┼úii!
Diplomat, a afirmat ├«n final c─â, dac─â ar fi s─â vorbim despre respectarea mult invocatului contract, pe care ├«l cunoa┼čte foarte bine, multe clauze nu au fost respectate! Scos pe tu┼č─â, domnului realizator nu i-a mai r─âmas dec├ót s─â trag─â concluziile: domnul viceprimar Grindeanu ÔÇ×┼či-a pus cenu┼č─â ├«n capÔÇŁ la emisiune. Nici vorb─â de a┼ča ceva. ├Änclin s─â cred c─â domnul realizator habar nu are de sensul expresiei cu cenu┼ča pe/├«n cap. Cred c─â domnia sa are nevoie de pus ceva ├«n cap. Adic─â materie cenu┼čie!
Nu simpatizez cu partidul din care face domnul Grindeanu. ├Äntotdeauna l-am preferat pe domnul Coposu domnului Iliescu sau tovar─â┼čului Ceau┼čescu.
Dar cred c─â domnul Grindeanu, dac─â va ┼čti s─â-┼či lase, dac─â nu complet, m─âcar mai jos, masca arogan┼úei de b─ârbat t├ón─âr, frumos, ajuns ├«n func┼úie important─â, poate deveni un lider politic autentic. S─â lupte cu tot felul de cu┼úu-cu┼úu, care fac ┼či ham-ham, la comanda st─âp├ónului, se pare c─â a ├«nv─â┼úat. ├Äi mai urez curaj ├«n continuare ├«n lupta pentru salvarea Timi┼čoarei din m├óna ignoran┼úilor ┼či impostorilor! Iar, dup─â c├ó┼úiva ani de func┼úie ├«nalt─â, s─â nu fie nevoit s─â poarte barb─â!
Sorin PESCARIU

Comentarii

comentarii