Acasă Politica Curaj, domnule Grindeanu!

Curaj, domnule Grindeanu!

DISTRIBUIȚI

Punct de vedere
În sfârşit, iată că în primăria Timişoarei apare cineva cu coloană vertebrală! Cineva care îşi asumă afirmaţiile şi propunerile, convins că dacă reprezinţi interesele tuturor timişorenilor,  poţi privi în ochi orice aşa zis mare investitor. O posibilă schimbare de mentalitate se profilează. Poate cea mai mediatizată discuţie pe seama bugetului local este cea legată de acordarea celor 2,5 milioane de euro per sezon echipei de fotbal fanion a oraşului. Domnul viceprimar Grindeanu a propus şi s-a votat în consiliul local ca suma să fie virată clubului  jumătate acum, iar restul la terminarea campionatului, dacă se vor îndeplini criteriile de performanţă.
Reacţia angajaţilor din fruntea clubului profesionist a fost extrem de dură. Mai deunăzi, un domn director, specialist renumit în ţară în a conduce echipe private de fotbal, îşi permitea să critice pe consilierii locali care nu „ştiu cum i-a adus valul” pe listele câştigătoare şi acum nu ştiu ce votează. Bine că domnia sa ştie ce val înalt l-a adus la Timişoara.
Probabil ştie şi pentru cât timp! Luni seara, la o altă emisiune a unui post TV local, dedicată trup şi suflet conducerii actuale a clubului de fotbal, un domn redactor, greu de urmărit de altfel, din cauza pronunţiei atipice, întreruptă de nenumărate „âââ”-uri, a cuvintelor în limba română (sau, să spunem altfel, tot mai tipice pentru vremurile inculte pe care le trăim), îl ataca şi ironiza pe invitat, domnul viceprimar Grindeanu, în legătură cu chestiunea arzătoare.
De exemplu, la un moment dat l-a întrebat cum a fost noaptea dinaintea zilei „istorice” a votului?! A invocat de nenumărate ori, aşa cum are obiceiul la fiecare emisiune, numele marelui patron. Spre deosebire de colegii domniei sale de la conducerea primăriei, pe care de multe ori i-am văzut intimidaţi la auzul numelui sau vocii marelui investitor, domnul Grindeanu şi-a înălţat fruntea calm şi senin, argumentându-şi propunerea, de altfel votată cu majoritate.
În primul rând, a avut onestitatea şi curajul să afirme că este o sumă foarte mare! Că el trebuie să gândească la nevoile tuturor timişorenilor, care nu puţine sunt nerezolvate, ştim şi simţim cu toţii, prea bine. A exemplificat cu această rană vie de ani de zile din centrul oraşului, Parcul Copiilor.
Că, dacă vorbim de sport, în primul rând, primăria trebuie să aibă în vedere sportul pentru copii şi tineri. Documentat, a spus apoi că practica de a da sume foarte mari de la bugetul local unei echipe profesioniste, în ziua de azi, este rarisimă, chiar şi în România. Personal, aş îndrăzni să completez că este chiar la limita legalităţii!
Diplomat, a afirmat în final că, dacă ar fi să vorbim despre respectarea mult invocatului contract, pe care îl cunoaşte foarte bine, multe clauze nu au fost respectate! Scos pe tuşă, domnului realizator nu i-a mai rămas decât să tragă concluziile: domnul viceprimar Grindeanu „şi-a pus cenuşă în cap” la emisiune. Nici vorbă de aşa ceva. Înclin să cred că domnul realizator habar nu are de sensul expresiei cu cenuşa pe/în cap. Cred că domnia sa are nevoie de pus ceva în cap. Adică materie cenuşie!
Nu simpatizez cu partidul din care face domnul Grindeanu. Întotdeauna l-am preferat pe domnul Coposu domnului Iliescu sau tovarăşului Ceauşescu.
Dar cred că domnul Grindeanu, dacă va şti să-şi lase, dacă nu complet, măcar mai jos, masca aroganţei de bărbat tânăr, frumos, ajuns în funcţie importantă, poate deveni un lider politic autentic. Să lupte cu tot felul de cuţu-cuţu, care fac şi ham-ham, la comanda stăpânului, se pare că a învăţat. Îi mai urez curaj în continuare în lupta pentru salvarea Timişoarei din mâna ignoranţilor şi impostorilor! Iar, după câţiva ani de funcţie înaltă, să nu fie nevoit să poarte barbă!
Sorin PESCARIU

Comentarii

comentarii