Acasă Eveniment Curăţenia de primăvară în Timişoara se mută la Sud de canalul Bega

Curăţenia de primăvară în Timişoara se mută la Sud de canalul Bega

417
DISTRIBUIȚI

De luni, 26 martie

Dacă în săptămâna 19 – 25 martie, curăţenia generală de primăvară în Timişoara a avut loc în zona situată la nord de canalul Bega, începând de luni, 26 martie, până în 3 aprilie, Retim va ridica deşeurile din zona situată la sud de canalul Bega. Livian Hotico, PR Retim, aminteşte timişorenilor că se colectează numai obiectele de uz-casnic şi gospodăresc, DEEE-urile, precum şi deşeurile vegetale rezultate din curăţarea arborilor plantaţi pe aliniamentele stradale şi spaţiile verzi din jurul imobilelor, inclusiv deşeurile provenite din curăţatul curţilor şi grădinilor. Deşeurile vegetale se colectează numai dacă dimensiunile acestora sunt de aproximativ 1 m şi sunt strânse şi legate în snopi. “Nu se colectează deşeurile rezultate din amenajări interioare şi deşeurile provenite din curăţarea pivniţelor şi a podurilor (ex.: moloz, praf de cărbune, ţigle, cărămizi, faianţă, gresie, etc.). Deşeurile din construcţii nu se vor ridica, urmând ca poliţia locală să-i identifice şi să-i sancţioneze pe cei care au depozitat pe domeniul public astfel de deşeuri”, a spus Hotico.
Pentru buna desfăşurare a campaniei cetăţenii sunt rugaţi să depună deşeurile şi obiectele care se colectează, în ordine, lângă bordura carosabilului, fără a împiedica circulaţia, cu maxim 48 de ore înainte de ziua în care este programată colectarea pe strada unde locuiesc. “Rugăm cetăţenii să se informeze din timp când se face curăţenia pe strada unde locuiesc astfel încât, pe de o parte să nu rateze campania sau să întârzie scoaterea deşeurilor, iar pe de alta să nu scoată deşeurile în stradă mult prea repede, deteriorând în acest fel aspectul oraşului.
Reamintim că este interzis a se scoate deşeurile după ziua programată pentru colectare. Proprietarii imobilelor sau asociaţiile de proprietari-locatari în faţa cărora se vor găsi deşeuri după ce pe strada respectivă s-a efectuat colectarea vor fi sancţionaţi contravenţional de către organele abilitate, conform OUG 78/2001 privind regimul deşeurilor”, a subliniat Hotico .
Detalii privind programul de desfăşurare se găsesc pe pagina de internet – www.retim.ro. Poliţia Locală Timişoara atrage atenţia cetăţenilor să respecte programul de colectare stabilit de administraţia locală şi să depună spre colectare deşeurile specificate conform planului, agenţii de poliţie locală urmând a face la rândul lor verificări pentru buna desfăşurare a acestor acţiuni.

 

Comentarii

comentarii