Acasă Actualitate Cursa rățuștelor a fost centrul atenției și în 2021

Cursa rățuștelor a fost centrul atenției și în 2021

206
DISTRIBUIȚI

Cursa rățuștelor a fost centrul atenției și în 2021, în cadrul festivalului Bega Bulevard, sâmbătă 19 septembrie, la ora 17:30, când s-a dat startul miilor de rățuște galbene de la podul Mihai Viteazu, lângă D’arc pe mal.

Cursa rățuștelor este un eveniment caritabil care vrea să implice întreagă comunitate timișoreană – copii, părinți, societăți comerciale și instituții – într-o activitate cu scop umanitar.

Acesta este un proiect al Clubului Rotaract Timișoara, realizat cu sprijinul Clubului Rotary Timișoara și al Clubului Interact Timișoara, în care miile de rațuște de cauciuc se întrec pe Bega cu scopul strângerii de fonduri pentru comunitate.

De fiecare dată este atracția principală din cadrul Festivalului Bega Bulevard, organizat de Primăria Municipiului Timișoara, și este urmărită de mii de cetățeni, foarte mulți și cumpărând rățuște și participând la cursă.

Rotaract Duck Race sau Cursa Rățuștelor reprezintă o cursă pe canalul Bega de 5.000 de rățuște din plastic. Acestea se întrec pe o distanță de aproximativ 400 de metri.

Fiecare rățușcă are un număr corespunzător unui bilet de concurs. Pe baza numerelor de concurs, cele mai rapide rățuște primesc premii din partea sponsorilor cursei.

Înaintea cursei celor 5.000 de rățuste are loc Cursa Sponsorilor, prin care companiile contribuie la scopul caritabil al acestui eveniment și demonstrează că se implică activ în comunitate, că este preocupată de mediu și de dezvoltarea orașului.

Premiile cursei 2021

PREMIUL I – City break la Budapesta, 2 nopți la un hotel de 4 stele

PREMIUL II- Smartwatch Huawei de ultima generație

PREMIUL III- un coș plin de bunătăți de la Fruttissima + voucher Smartfit

PREMIILE IV-X – vouchere și surprize de la sponsori

Anul acesta, fondurile strânse din vânzarea biletelor de participare la cursă vor fi redirecționate spre dotarea și dezvoltarea Liceului Teoretic Special „Iris”, cu scopul atingerii potențialului maxim de dezvoltare al elevilor cu deficiențe de vedere.

Organizatorii mulțumesc sponsorilor! Professdent – Dr. Claudiu Garbea, Crama Aramic, Centrul Medical Orthopedics, Rotary Club Timisoara, Fruttissima Boutique, Cofetaria Andalusia Timisoara, AHA Travel, Smartfit Studio, OpticalHub Dumbravita, 50 Stars – Beauty Studio, Clinicile Medici’s Timișoara, D’arc Timisoara, Optique Medici’s, Iulius Town Timisoara și RETIM Ecologic Service SA.

Clubul Rotaract Timișoara este o organizație non-guvernamentală formată din tineri care doresc să se dezvolte alături de comunitatea din care fac parte, prin rezolvarea nevoilor fizice și sociale ale acesteia. De-a lungul celor 13 ediții ale «Cursei Rățuștelor», ei au reușit să achiziționeze aparatură de specialitate pentru Clinica de Pediatrie ll «Bega», Spitalul Clinic Municipal de Urgență, Spitalul de Copii «Louis Țurcanu», Spitalul Clinic Județean de Urgență «Pius Brânzeu». Tinerii rotarieni au dotat un atelier de robotică și au achiziționat tablete pentru Casa «Frații lui Onisim» și Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă «Dumitru Ciumageanu».

Comentarii

comentarii