Acasă Eveniment Cursa Răţuştelor, ediţia a V-a, la Bega Bulevard

Cursa Răţuştelor, ediţia a V-a, la Bega Bulevard

646
DISTRIBUIȚI

FOTO

Sute de timişoreni au asistat, duminică, 9 septembrie, de la ora 17.00, la a V-a ediţie a Duck Race – Cursa Răţuştelor 2012, pe traseul Podul Mihai Viteazul – Restaurant „Flora”, pe canalul Bega. Fiecare a putut paria 5 lei pe câte o răţuşcă. Sumele adunate vor fi donate Spitalului pentru Copii „Louis Ţurcanu” din Timişoara.

Ghidaje pe Bega – Să cunoaştem istoria canalului şi podurilor cu Bega Bout Tours sau Parada Teatrului pentru Copii şi Tineret Merlin şi Piti Show – program pentru copii transmis în direct la Radio Timişoara – au fost alte evenimente ce s-au mai desfăşurat, în ultima zi a festivalului.

În vederea soluţionării gravelor probleme imobiliare cu care se confruntă Spitalul „Louis Ţurcanu” a fost demarată, din luna aprilie 2012, o amplă campanie în scopul strângerii de fonduri pentru construirea unui nou corp de clădire, „Corpul B”, în care să funcţioneze atât secţiile din clădirile retrocedate, cât şi Secţia Clinică de Neonatologie Prematuri, Laboratorul de Radiologie şi Imagistică şi Laboratorul de Anatomie Patologică, plus o parte din serviciul administrativ, care actualmente funcţionează în condiţii improprii.

Suma necesară pentru construirea şi dotarea noului corp se ridică la 15 milioane de euro. Noua clădire, cu demisol, parter, cinci etaje şi mansardă, ar urma să aibă aproximativ 170 de paturi repartizate pe secţiile respective. Firmele sau cetăţenii care vor să facă donaţii o pot face la următoarele conturi: Lei – RO15BTRL03601205138307XX; Euro – RO61BTRL03604205138307XX.

Comentarii

comentarii