Acasă Eveniment UPDATE: Cursele aeriene suferă întârzieri majore ca urmare a erupţiei vulcanice din...

UPDATE: Cursele aeriene suferă întârzieri majore ca urmare a erupţiei vulcanice din Islanda

675
DISTRIBUIȚI

Blue Air a redirecţionat către Koln cursele Bucureşti–Bruxelles şi retur

Mai multe curse Tarom către Londra şi Bruxelles şi o cursă KLM către Amsterdam, amânate
 

Un nor de cenuşă vulcanică afectează traficul aerian european. Din raţiuni de siguranţă, autorităţile internaţionale au luat decizia de a închide mai multe spaţii aeriene din nordul Europei. Toţi operatorii aerieni au fost afectaţi. Compania Blue Air depune eforturi pentru a găsi soluţii de reducere a  întârzierilor.
Ca urmare a acestei situaţii, în orarul Blue Air au fost operate până acum mai multe modificări.
Zborurile pe ruta Bucureşti – Bruxelles – Bucureşti au fost redirecţionate către Koln, transportul pasagerilor de la Bruxelles la Koln şi retur efectuându-se cu autocarul. Blue Air va suporta costurile de transport rutier, precum şi toate costurile aferente operării pe aeroportul din Koln.
Zborurile pe ruta Bucureşti – Londra – Bucureşti ce urmau să fie operate joi, 15 aprilie şi vineri 16 aprilie au fost anulate. Pasagerii acestor curse au la dispoziţie două opţiuni: returnarea banilor sau schimbarea datei de călătorie pentru un alt zbor Blue Air pe aceeaşi rută.
Deoarece norul de cenuşă vulcanică se deplasează în continuare pe direcţia SE, este posibil ca şi alte curse Blue Air să aibă de suferit. Compania Blue Air va prezenta eventualele modificări suplimentare pe site-ul www.blueairweb.com. Pasagerii Blue Air care au achiziţionat bilete de avion pentru următoarele zile sunt rugaţi să acceseze www.blueairweb.com pentru a fi la curent cu evoluţia situaţiei. 

Mai multe curse Tarom către Londra şi Bruxelles şi o cursă KLM către Amsterdam, amânate
 
O cursă KLM Bucureşti-Amsterdam şi retur, care venea de la Amsterdam şi trebuia să aterizeze la 23:40 pe Aeroportul Otopeni a fost amânată pentru vineri şi alte curse Tarom au întârzieri din cauza norului de cenuşă generat de erupţia vulcanică din Islanda, spun reprezentanţii aeroportului.
De asemenea, compania Tarom anunţă, printr-un comunicat, întârzierea pentru vineri dimineaţă a cursei RO 392 Londra – Bucureşti şi o întârziere de 3 ore şi 30 de minute a curselor RO373/RO374 Bucureşti – Bruxelles – Bucureşti, în urma închiderii aeroportului Heathrow şi a spaţiului aerian din Belgia, din cauza norului de cenuşă vulcanică din atmosferă, generat de erupţia unui vulcan în Islanda.
Avionul Tarom, care trebuia să efectueze cursa Londra – Bucureşti, a primit o estimare de decolare la ora 8.58 (pe 16.04.2010), ora Bucureştiului. Ora de decolare planificată iniţial era 14.30. Pentru această cursă s-au prezentat la aeroport 33 de pasageri, care vor fi cazaţi peste noapte la hotel, costurile fiind suportate de compania Tarom.
De asemenea, din cauza închiderii spaţiului aerian belgian, cursele RO373/RO374 vor opera cu  întârzieri. Cursa RO373 Bucureşti – Bruxelles are o întârziere de aproximativ 3 ore si 30 de minute, ora planificată de decolare fiind 17:20 iar estimarea de decolare primită în prezent de la autorităţile aeroportuare este 20:51, ora României. Pe cursa Bucureşti – Bruxelles sunt rezervaţi 82 de pasageri iar pe cea de retur 77 de pasageri, a anunţat compania aeriană.
"Toţi pasagerii care s-au prezentat şi se vor prezenta la aeroport pentru efectuarea formalităţilor de check-in vor primi asistenţă pe durata aşteptării lor. Pasagerilor, care vor dori să renunţe la călătorie, li se va restitui contravaloarea biletelor achiziţionate", spun reprezentanţii Tarom.
De altfel, în cazul în care aeroportul din Bruxelles va rămâne închis, cursele RO373/RO374 vor fi anulate, iar pasagerii Tarom vor fi protejaţi pe zborurile de mâine. Pasagerii vor fi cazaţi, peste noapte, la hotel, costurile fiind suportate de către Tarom.

Ca urmare a norului de cenuşă care traversează Europa, au fost anulate urmatoarele curse:

• 16 aprilie: Zborurile pe ruta Larnaca – Varsovia – Larnaca
• 16 aprilie: Zborurile pe ruta Bucuresti – Paris – Bucuresti
• 16 aprilie: Zborurile pe ruta Sibiu – Koln – Sibiu
• 16 aprilie: Zborurile pe ruta Bucuresti – Dublin – Bucuresti
• 16 aprilie: Zborurile pe ruta Bucuresti – Londra – Bucuresti
• 16 aprilie: Zborurile pe ruta Bucuresti – Viena – Bucuresti

Pasagerii acestor curse au la dispoziţie două opţiuni: returnarea banilor sau schimbarea datei de călătorie pentru un alt zbor Blue Air pe aceeaşi rută.

 

Comentarii

comentarii