Acasă Actualitate Cursuri after-school la Şcoala Generală nr. 22

Cursuri after-school la Şcoala Generală nr. 22

DISTRIBUIȚI

altÎn prezenţa primarului Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, şi a inspectorului şcolar general-adjunct Sorin Ionescu, marţi dimineaţă au fost prezentate ultimele lucrări de investiţie realizate la Şcoala Generală nr. 22. Subsolul şcolii, până nu demult plin de materiale ce nu mai puteau fi utilizate şi ocupau spaţiul de pomană, a fost renovat. Încăperile proaspăt recondiţionate vor găzdui cursurile after-school ce vor începe din toamnă, iar o sală va fi transformată în laborator de chimie. O încăpere va deveni sală de mese pentru copiii care vor rămâne la cursurile prelungite. Din toamnă, elevii claselor I şi II vor putea participa la cursuri after-school, unde îşi vor face temele, se vor putea odihni, juca şi vor putea lua masa.
Aproape cinci miliarde de lei vechi a costat investiţia, iar şcoala a fost aleasă, conform spuselor primarului Ciuhandu, pentru că elevii de acolo au obţinut, de-a lungul timpului, numeroase rezultate deosebite. „Credem de cuviinţă ca acolo unde există performanţe, acestea să fie sprijinite”, a declarat Ciuhandu.

Renunţă la unele investiţii pentru a-i putea plăti pe profesori

Conform spuselor primarului Gheorghe Ciuhandu, Guvernul nu a alocat suficienţi bani pentru salariile profesorilor din Timişoara pentru trimestrul al III-lea al acestui an.
altDoar 57% din lefurile din trimestrul III sunt asigurate, astfel că va fi nevoie ca restul de bani să fie deturnaţi din fondurile destinate investiţiilor în unităţile de învăţământ.
Totuşi, Ciuhandu speră că situaţia va fi reglementată, la sfârşitul acestei săptămâni, la Timişoara fiind aşteptată Ecaterina Andronescu, ministrul Învăţământului.

Comentarii

comentarii