Acasă Actualitate Cursuri de formare antreprenorială și inovație digitală certificate la nivel național...

Cursuri de formare antreprenorială și inovație digitală certificate la nivel național pentru studenți – GRATUIT prin proiectul StartUPT!

DISTRIBUIȚI

Ce este StartUPT?

Proiectul StartUPT este un accelerator de afaceri care se adresează studenților din toată țara care doresc să se formeze în antreprenoriat prin cursuri de formare antreprenorială certificate ANC, servicii personalizate de mentorat în antreprenoriat și inovație digitală.

În vederea lansării proiectului – StartUPT – Innotech Student Finanțări nerambursabile pentru studenți antreprenori prin programul StartUPT, Universitatea Politehnica Timișoara în calitate de beneficiar, împreună cu fonduri-structurale.ro în calitate de partener, au demarat acțiunile pentru crearea grupului țintă al proiectului – cel puțin 341 de studenți, masteranzi și doctoranzi de la orice universitate din Regiunea Vest a României (minim anul II de licență), care au domiciliul/reședința într-una dintre regiunile mai puțin dezvoltate ale României și care doresc să înființeze, în viitor, un start-up într-unul dintre sectoarele economice cu potențial competitiv din aceste regiuni.

Ce oportunități îți oferă StartUPT? Formare în antreprenoriat – participi online la curs împreună cu formatori specialiști și obții certificarea ANC în „Competențe antreprenoriale”, în mod GRATUIT.

Cursurile de formare în antreprenoriat vor fi online și vor fi folosite instrumente interactive, studii de caz și sesiuni sincrone. La sfârșitul cursului, studenții vor participa la examen și vor obține certificarea ANC în „Competențe antreprenoriale”.

Te înscrii la concursul de planuri de afaceri și găsești finanțare pentru ideea ta!

Ulterior, cursanții pot intra în concursul de planuri de afaceri pentru a face parte dintre cei 26 de antreprenori care vor primi până la 60.000 de euro pentru afacerea lor.

Participi la un stagiu de practică și își dezvolți spiritul antreprenorial cu ajutorul mentorilor StartUPT!

Studenții antreprenori vor fi sprijiniți prin activități de întreprindere simulată, servicii personalizate de mentorat în antreprenoriat și inovație digitală, prin stagii de practică în întreprinderi cu activitate similară și participare la școli de afaceri.

Ce se întâmplă acum?

Continuarea informării grupului țintă despre proiectul StartUPT și selecția participanților la cursurile de formare antreprenorială, acesta fiind un pas obligatoriu pentru participarea la următoarele etape ale proiectului.

Află mai multe informații despre înscrierea la cursurile antreprenoriale certificate ANC și condițiile de eligibilitate, accesând următorul link: https://www.cm.upt.ro/start-upt/.

Care sunt cele mai frecvente întrebări ale studenților de până acum?

Până când ne putem înscrie la cursul de competențe antreprenoriale din cadrul StartUPT? Există un termen limită?

R: Înscrierile se desfășoară în mod continuu, pe principiul “primul venit, primul servit” (cu condiția întrunirii unui punctaj minim), până când este atins numărul maxim de persoane din grupul țintă (341 de studenți). În acel moment, înscrierile vor fi oprite iar acest aspect va fi anunțat pe site-ul proiectului.

Dacă am participat în trecut la alte cursuri antreprenoriale, sunt eligibil să particip și la cursul de formare antreprenorială din cadrul StartUPT?

R: Sunteți eligibil pentru a participa la cursul de formare antreprenorială din cadrul StartUPT doar dacă nu ați făcut în trecut un curs antreprenorial cofinanțat din alte fonduri structurale. Dacă nu sunteți sigur de acest aspect, vă rugăm să ne trimiteți detalii despre cursul urmat, împreună cu diploma de participare, la adresa de email radu.vasiu@upt.ro, pentru a primi un răspuns.

Ce spun specialiștii StartUPT?

Fii fără grijă! Noi vom fi alături de tine și te vom sprijini în toată această perioadă!

” Proiectul StartUPT, câștigat în cadrul competiției INNOTECH STUDENT, se înscrie într-un context mai larg rezultat din analiza cu privire la ecosistemul antreprenorial din Regiunea Vest la care Universitatea Politehnica a participat, demers prin care au fost contactați antreprenori, investitori, companii mari, spații de coworking, acceleratoare, universități și alte programe de sprijin regionale. Pe lângă acordarea de sprijin financiar, universitatea va include în cadrul programelor educaționale proprii lecțiile învățate în furnizarea serviciilor de consiliere în antreprenoriat și inovație digitală, precum și a activităților desfășurate prin întreprinderile simulate, în cadrul unui program de pregătire, cu puncte de credit ECTS. Ne bucurăm să continuăm și să îmbunătățim tradiția de inovare politehnistă, prin crearea unor start-up-uri în domenii de avangardă care să permită creșterea calității vieții și a forței economice din vestul României.”

declară Prof.dr.ing. Radu Vasiu, Manager proiect StartUPT

Află mai multe detalii despre cursurile GRATUITE de antreprenoriat certificate ANC și modalitățile de finanțare nerambursabilă pentru studenți la următoarea adresă: https://www.cm.upt.ro/lansare-start-upt/

Contact

E-mail: contactstartupt@upt.ro

Site web: cm.upt.ro/start-upt

Informații suplimentare

Facebook: https://www.facebook.com/centrulmultimedia

Comentarii

comentarii