Acasă Actualitate Cursurile la UVVG Arad se vor desfăşura online, cu excepţia celor trei...

Cursurile la UVVG Arad se vor desfăşura online, cu excepţia celor trei facultăţi cu profil de medical

DISTRIBUIȚI

Cursurile la Universitatea de Vest “Vasile Goldiş” (UVVG) Arad se vor desfăşura online începând de luni, 21 noiembrie, cu excepţia celor trei facultăţi cu profil de medical, a decis Senatul Universităţii.

Protectorul pentru strategia academică şi programe de studii din cadrul UVVG Arad, Cristian Benţe, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, că decizia a fost luată pentru a se valorifica platforma de studiu online creată în timpul pandemiei de COVID-19, dar şi în contextul actual al preţurilor mari la energie, care impun adoptarea unor măsuri de reducere a cheltuielilor.

“Conform deciziei Senatului, facultăţile cu profil medical, respectiv Medicina, Stomatologia şi Farmacia, vor desfăşura în continuare cursurile cu prezenţă fizică 100%. Celelalte facultăţi din cadrul UVVG vor avea activitatea online sincron, adică în direct, aşa cum prevăd standardele ARACIP. Precizăm că toate examenele se vor desfăşura doar cu prezenţa fizică a studenţilor, la toate facultăţile. Avem o platformă de învăţare online foarte bine pusă la punct şi ne dorim să o valorificăm în acest context în care preţurile la energie sunt foarte mari şi toată lumea doreşte să facă unele economii”, a declarat Cristian Benţe.

UVVG Arad are în prezent aproximativ 5.000 de studenţi.

Pe de altă parte, la Universitatea “Aurel Vlaicu” (UAV) Arad, cursurile se vor desfăşura în continuare cu prezenţă fizică la toate facultăţile, a declarat, pentru AGERPRES, rectorul Ramona Lile. UAV are în prezent aproximativ 7.500 de studenţi.

Comentarii

comentarii