Acasă Actualitate Curtea de Apel Timişoara a decis: poarta care a ucis un tânăr,...

Curtea de Apel Timişoara a decis: poarta care a ucis un tânăr, modernizată de Primăria Timișoara fără respectarea prevederilor legale

2051
DISTRIBUIȚI

S-au dat 50.000 de euro pentru modernizarea porţii de la intrarea în Timişoara, de pe Calea Lugojului, a căzut la furtuna din toamna lui 2017, a omorât un tânăr, iar judecătorii Curţii de Apel Timişoara spun că nu s-au respectat prevederile legale când a fost modernizată. Decizia Curţii de Apel Timişoara este definitivă.

“Completul Curţii de Apel Timişoara respinge recursul formulat de recurenţii – reclamanţi Municipiul Timişoara reprezentat prin primar, primarul municipiului Timişoara şi Consiliul Local Timişoara împotriva sentinţei civile nr. 872/21.05.2018, pronunţată de Tribunalul Timiş în dosarul nr. 861/30/2018, în contradictoriu cu intimatul – pârât Inspectoratul de Stat în Construcţii. (…). Definitivă”, spune Curtea de Apel Timişoara.

Inspectoratul de Stat în Construcţii a întocmit procese verbale în valoare de 40.000 de lei pentru neregulile aflate, dar primăria a contestat procesele verbale în contecios la tribunal. Tribunalul Timiş a respins contestaţia, iar primăria, primarul şi municipalitatea au făcut recurs la Curtea de Apel atacând decizia Tribunalului. Acum, Curtea a respins definitiv recursul primăriei.

În sentinţa tribunalului se arăta că “prin procesul încheiat de pârâtul ISC, s-a constatat emiterea cu nerespectarea prevederilor legale, în baza unei documentaţii incomplete, a autorizaţiei de construire nr. 1407/24.10.2014, emisă pentru lucrări de amenajare a spaţiilor publice – Intervenţii în regim de urgenţă privind modernizare poartă de intrare în municipiul Timişoara – Calea Lugojului. S-a reţinut de către organul de control că autorizaţia a fost emisă în baza unei documentaţii incomplete, elaborată în neconcordanţă cu prevederile certificatului de urbanism (…) din 2014, ale conţinutului-cadru al documentaţiei tehnice – pentru autorizarea executării lucrărilor de construcţii, care nu conţine avizele şi acordurile legale necesare şi nu este verificată potrivit legii”.

ISC a cerut în octombrie 2018 o expertiză tehnică în cazul prăbuşirii porţii de pe Calea Lugojului, care a arătat că nu s-au luat măsurile de siguranţă necesare.

Opt persoane sunt urmărite penal pentru ucidere din culpă într-un dosar aflat pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara vizând prăbuşirea porţii de la intrarea în Timişoara, în furtuna din septembrie 2017, soldată cu moartea studentului de 24 de ani, de la facultatea de stomatologie Timişoara.

 

Comentarii

comentarii