Acasă Economic Cushman & Wakefield este lider de piaţă în România în domeniul administrării...

Cushman & Wakefield este lider de piaţă în România în domeniul administrării proprietăţilor comerciale

DISTRIBUIȚI

Cushman & Wakefield a făcut publice date şi cifre referitoare la activitatea şi capabilităţile sale în administrarea de proprietăţi în domeniul imobiliar. În Europa, Cushman & Wakefield administrează şi oferă consultanţă pentru mai mult de 100 centre comerciale având o suprafaţă totală de aproximativ 3 milioane metri pătrati, sau pentru proprietari de clădiri de birouri, clădiri ce însumează o suprafaţă toatală de aproximativ 1,85 milioane metri pătraţi. La nivel global, compania administrează peste 47 milioane metri pătraţi, însumând aproximativ 7.500 de proprietăţi. De asemenea, tot în Europa, compania administrează pentru mai mult de 200 clienţi, un portofoliu de proprietăţi cu o suprafaţă totală de aproximativ 5,8 milioane metri pătraţi, având relaţii comerciale cu peste 7.000 de chiriaşi prezenţi în aceste proprietăţi.
„Expertiza de management al companiei Cushman & Wakefield cuprinde proprietăţi comerciale, centre de afaceri dar şi spaţii industriale / logistice şi locaţii de leisure”, spune Răzvan Gheorghe, director general, Partener Cushman & Wakefield România.
 În România, compania administrează în prezent un număr de 21 de proprietăţi având în total o suprafaţă de peste 300.000 mp incluzând parcuri de retail, centre comerciale, precum şi spaţii de depozitare retail (retail warehouses). Proprietăţile care au fost sau sunt administrate în prezent de Cushman & Wakefield, începând cu 2006 sunt: Magnolia Shopping Center Braşov (7,600 mp), European Retail Park Brăila (51.700 mp), European Retail Park Târgu Mureş (53.500 mp), Shopping City Suceava (47.000 mp), Shopping City Sibiu (80.000 mp), River Plaza Râmnicu Vâlcea (12.000 mp), Felicia Shopping Center Iaşi (29.000 mp), Liberty Center Bucureşti (25.000 mp), Vitantis Shopping Center Bucureşti (34.000 mp), 15 clădiri cu supermarket-uri având o suprafaţă totală de 54.800 mp.
În aceste centre, chiriaşii sunt retaileri care operează magazine cu suprafeţe medii şi mici, dar şi retaileri care operează suprafeţe mari cum ar fi New Yorker, Takko, Hervis, Intersport, Deichmann. De asemenea, tot în aceste centre operează hypermarket-uri – Real, Carrefour, supermarketuri -SPAR/PLUS, magazine de electrocasnice – Domo, Mediagalaxy, DIY Praktiker, BauMax precum şi un magazin Praktiker în Brasov.
“Pe lângă managementul operaţional şi financiar, cred că aportul esenţial al Cushman & Wakefield este în zona de asset management şi mă refer aici la închirierea şi maximizarea veniturilor fiecărui amplasament” spune Răzvan Gheorghe. În acest moment, compania administrează în Europa Centrală şi de Est peste 1 milion de metri pătraţi spaţii centre comerciale, iar în ceea ce priveşte spaţiile de birouri în administrare, acestea au o suprafaţă totală de aproximativ 170.000 de metri pătraţi. Numai în România, suprafaţa totală administrată este de peste 300.000 metri pătraţi, având relaţii comerciale cu aproximativ 500 de chiriaşi prezenţi în aceste centre.

Comentarii

comentarii