Acasă Actualitate Cutia cu bucurie Salvați Copiii: Peste 14.000 de produse alimentare pentru copiii...

Cutia cu bucurie Salvați Copiii: Peste 14.000 de produse alimentare pentru copiii sărmani cu sprijinul Carrefour

714
DISTRIBUIȚI

Prof. univ. dr. Mihai Gafencu, directorul Salvați Copiii Timiș, a explicat că Salvați Copiii România își intensifică intervenția umanitară în comunitățile vulnerabile oferind 1.000 de kituri de hrană, printr-un demers susținut de Carrefour România, cu sprijinul Green PC Ambalaje.

Salvați Copiii va asigura livrarea, în următoarele zile, a peste 14.000 de produse greu perisabile ce vor ajunge la familii dezavantajate din toată țara. Conform statisticilor din raportul anual Salvați Copiii, 2019, peste 33% dintre copiii din România trăiesc sub pragul sărăciei și peste 150.000 de copii adorm flămânzi.

Contribuția alimentației este extrem de importantă pentru o dezvoltare armonioasă a celor mici, începând din perioada de sarcină a mamei și continuând cu perioada copilăriei timpurii. Dezvoltarea copiilor și a capacității de concentrare sunt strict legate de nutriție și de aportul de substanțe din hrana pe care o primesc.

Gabriela Alexandrescu, președintele executiv al Salvați Copiii România, a precizat: ”Pandemia cauzată de SARS-CoV2 constituie un risc crescut pentru femeile însărcinate, nou-născuții și copiii de vârste școlare din comunitățile vulnerabile, cu acces îngreunat la servicii medicale și sociale.

Salvați Copiii România a intensificat în această perioadă intervenția în comunitățile rurale, asigurând atât servicii de asistență socială și medicală, cât și sprijin material. Iar astăzi, cu sprijinul Carrefour, susținem în continuare familiile aflate în situații dificile, oferindu-le Cutia cu bucurie, un strop de speranță și ajutor în aceste vremuri  greu încercate”.

Cutia cu Bucurie este un proiect al Carrefour, cu sprijinul Green PC Ambalaje pentru producția cutiilor, ce asigură necesarul de hrană pentru cel puțin 2 săptămâni, pentru o familie cu 3 persoane.

Fiecare kit de hrană conține produsele de bază, precum: ulei, făină, mălai, orez, zahăr, griș, paste, bulion, biscuiți, lapte uht, cereale, conservă de fructe, conservă de carne, iar, în plus, are rolul de a oferi un zâmbet beneficiarilor, prin designul și mesajele special concepute de poetul modern Iv Cel Naiv.

Prin eforturile comune, zilele acestea, Cutia cu bucurie va ajunge în căminele a peste 1.000 de familii din 15 județe, care, mai presus de ajutorul pe care îl primesc, vor primi astfel un cadou împachetat cu grijă.

Cele 1.000 cutii au fost asamblate cu ajutorul voluntarilor din magazinele Carrefour din toată țara, iar în București și-au oferit suportul la împachetări ambasadori Salvați Copiii precum Amalia Năstase, Anca Sînă-Serea și Sonia Argint-Ionescu.

Cutiile cu alimente vor fi distribuite în comunități de către echipa de specialiști Salvați Copiii formată din asistenți medicali și asistenți sociali, ce susțin mamele, gravidele și copiii sub 5 ani, în cadrul programului Sănătatea mamei și a copilului în zonele rurale defavorizate.

”Unul dintre angajamentele Carrefour, prin filosofia globală Act For Food, este ca generațiile tinere să le spună părinților că astăzi mănâncă mai bine decât ieri. În România există, însă, familii vulnerabile care nu au acces la alimentație corespunzătoare, care se confruntă cu fenomenul de malnutriție și ai căror copii au nevoie de hrană pentru a putea învăța. Prin acest demers, le stăm alături oferindu-le necesarul de alimente pentru debutul anului școlar, ajutându-i, astfel, să-și păstreze energia pentru lecții și să se bucure de un nou început.” a adăugat Anca Damour, executive board member Carrefour România.

Salvați Copiii România a dezvoltat un model integrat de intervenție comunitară, prin care a oferit servicii complexe pentru 46.595 de gravide, mame tinere și copii din 59 de comunităţi rurale dezavantajate din țară. Organizația a continuat și în acest an programul de intervenție comunitară, în condițiile în care pandemia cauzată de SARS-CoV2 pune în risc suplimentar categoriile vulnerabile, gravidele și nou-născuții prematur sau cu patologii grave.

În fiecare an, peste 7.500 de beneficiari din 42 de comunități defavorizate (din județele Argeș, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Constanța, Dolj, Hunedoara, Iași, Mureș, Neamț, Prahova, Suceava, Timiș și Vaslui) accesează programul de intervenție al Salvați Copiii, dintre care:

2.500  de copii 0-5 ani; 2.000 de mame tinere (133 sub 18 ani); 500 de gravide (90 sub 18 ani); 2.500 de adolescenți și părinți.

Comentarii

comentarii