Acasă Actualitate Dacă Kafka ar mai trăi, ar scrie despre Primăria Timișoara. Liceul de...

Dacă Kafka ar mai trăi, ar scrie despre Primăria Timișoara. Liceul de Arte Plastice, sancționat de DSP Timiș, pentru că primăria nu a făcut lucrările necesare

1643
DISTRIBUIȚI

O nouă lovitură pentru elevii și părinții de la Liceul de Arte Plastice din Timișoara: inspectorii Direcției de Sănătate Publică Timiș au sancționat conducerea Liceului de Arte Plastice pentru condițiile inadecvate de la grupurile sanitare. Profesorii, pe de o parte, și părinții și elevii, pe de altă parte, simt că decizia este nejustificată, din moment ce primăria, legal, trebuie să se ocupe de infrastructura de învățământ, ei făcând sesizările necesare către municipalitate.

Reamintim, cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar, Ziua de Vest prezenta situația dezastruoasă din băile liceului de pe strada Lorena. De atunci, reprezentanții primăriei, atât oficial, printr-un document semnat de viceprimarul Dan Diaconu și șefa Școli-Spitale, Anca Lăudatu, cât și informal, prin declarațiile lui Nicolae Robu într-o conferință de presă, susțin că din partea școlii nu au fost primite notificări în timp util.

Pe de altă parte, un profesor revoltat de atitudinea municipalității, a decis să îi dea în judecată pe Diaconu și Lăudatu, prezentând și un număr de 11 adrese trimise către primărie, care însă nu au primit răspuns, unele vechi de mai bine de doi ani și jumătate, trimise încă de când liceul a fost mutat în actuala locație.

Acum, se pare, inspectorii DSP Timiș au considerat că în situația actuală, este necesară aplicarea unei sancțiuni. Astfel, de această dată, școala s-a ales doar cu un avertisment, dar există riscul ca pe viitor să fie aplicate și amenzi sau chiar să fie închisă unitatea.

„Liceul a fost sancționat cu avertisment. Azi (23 septembrie – n.r.) am solicitat ISJ-ULUI sa trecem în online până în 16.10.2020 pentru ca primăria să poată realiza lucrările în termen de 30 de zile. Acest termen îl avem dat de DSP. Dacă nu ne încadrăm urmează să ne amendeze și chiar sa ne închidă”, a transmis miercuri seară, directoarea liceului, Denisa Elena Borlean.

”După toate materialele pe care vi le-am comunicat în ultima săptămână despre Liceul de Arte din Timișoara în care spuneam cu subiect și predicat: Scenariu roșu! Nu se poate funcționa în aceste condiții!! Școala nu are grupuri sanitare minimal funcționale!! După toate articolele din presă care specifică clar acest lucru. După ce consiliul de administrație al Liceului de Arte Plastice s-a opus clar începerii școlii în scenariu hibrid, subliniind clar începerea școlii în scenariu roșu până la remedierea situației grupurilor sanitare, iată, a venit și comunicarea DSP.

Liceul de Arte Plastice din Timișoara este sancționat contravențional, primind termen de soluționare a deficientelor constatate!!

 CUM?

Adică liceul trimite de trei ani de zile sesizări către Primăria Municipiului Timișoara – spațiile fiind administrate de aceasta și incumbând primăria la reparații, întreținere – de a remedia situația gravă a grupurilor sanitare și nu primește nici un răspuns. După ce refuză să intre pe scenariu hibrid de a începe școala reamintind situația gravă a grupurilor sanitare și începând în scenariu hibrid forțat de Inspectoratul Școlar Timiș, tot liceul primește amenda contravențională?

Nu, nu este real!!”, spune profesorul Horatiu-Cristian Pavelescu.

Comentarii

comentarii