Acasă Economic Dacă mergi în Skiathos, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le...

Dacă mergi în Skiathos, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le faci

1022
DISTRIBUIȚI

Plaja Banana

Mii de bănățeni au profitat anul acesta de pachetele confortabile și la prețuri foarte bune pentru vacanțe în insulele din Grecia. Cel mai important motiv îl reprezintă posibilitatea de a călători cu avionul direct din Timișoara, ceea ce face ca distanța până la destinație să fie parcursă în mai puțin de două ore.

Unul dintre locurile în care mulți și-au dorit să ajungă anul acesta este Insula Skiathos.
E mijlocul verii și încă sunt persoane care așteaptă ofertele last minute pentru această destinație sau urmează să ajungă în Skiathos în următoarele săptămâni (ultima cursă fiind programată la mijlocul lunii septembrie). Așadar, încă putem vorbi despre vacanțele în așteptare.
Venim în ajutorul celor care fac planuri și vor ajunge în Skiathos cu câteva informații despre ce pot să facă pentru ca la final să fie siguri că au rămas în suflet cu o bucățică din acest mic tărâm de Rai.
În primul rând, acceptați ofertele tururilor de insulă. Cele mai potrivite sunt cele oferite de Agenția Aerotravel pentru că pe traseu aveți mereu alături un ghid turistic care vă poate răspunde la întrebări. Vă costă aproximativ 25 de euro și vă bucurați de o plimbare extraordinară pe mare, cu peisajele malurilor stâncoase sculptate de natură, cu mirosul și răcoarea apei mării care vă vor relaxa. Doar cu o croazieră de o zi puteți descoperi minunatele plaje Lalaria și Il Kastro, precum și minunata insulă Skopelos. Când ajungeți la plaja Il Castro, faceți efortul să urcați dealul pe care sunt ruinele vechii așezări medievale. Veți găsi câteva lăcașuri sfinte, cu o atmosferă caldă și calmă, care vă lasă impresia unui timp infinit. Peisajele din locul cel mai înalt sunt demne de povești fantastice: întinderea mării, diversitatea culorilor apei, vegetația cu petele de culoare ale florilor.
După o zi de croazieră, încercați să descoperiți cel puțin plajele Koukounaries, Banana, Agia Eleni, Vromolimnos, Agia Paraschevi. Sunt peste 60 de plaje cu nisip fin în Skiathos, dar cele de mai sus sunt un top 5 pentru ceea ce trebuie să faceți pe insulă. De asemenea, toate serviciile de vacanță pe care le așteptați, mâncare, masaj, baruri și chioșcuri, sporturi nautice, le găsiți pe aceste plaje. Ajungeți la oricare dintre ele în timp scurt pentru că autobuzele locale circulă din 15 în 15 minute. Un bilet, pentru un drum, costă 2 euro.
Dintre locurile unde se mănâncă bine, recomandate de alți turiști, ar trebui să încercați Big Bad Wolf, Infinity Blue, Maria’s Pizza sau Strofilia. Porțiile de mâncare sunt destul de mari, așadar vă recomandăm să fiți atenți la cât de multe feluri comandați. Pe insulă mai puteți descoperi multe alte restaurante cu specific mediteraneean și grecesc unde veți savura mâncăruri tradiționale.
Vizitați cel puțin o zi orașul vechi. Străduțele înguste, casele cu ferestre și obloane vechi, îmbogățite de flori proaspete și colorate, sutele de locuri unde puteți admira meșteșugurile locale și suvenirurile vă vor face să uitați de timp. Tot în orașul vechi, la începutul și la capătul străzii pietonale Papadiamanti veți găsi cele două cofetării din care puteți cumpăra dulciuri după o rețetă tradițională din Skiathos. Doar aici veți putea degusta amestecul deosebit de migdale, alune, miere și alte ingrediente secrete promovat de Asociația Femeilor din Skiathos. Dacă vă plac dulciurile, nu puteți rata această delicatesă locală.
Orașul Skiathos este o sursă infinită de atracții pentru o săptămână de vacanță. Căutați afișele din stațiile mijloacelor de transport în comun ca să aflați ce evenimente au loc în săptămâna curentă. Puteți merge la cinematograful în aer liber, unde filmele sunt subtitrate în limba engleză, puteți merge la concerte de jazz, muzică electronică, muzică rock sau la karaoke. O atracție deosebită este barul Rock’n’roll, în portul vechi, unde puteți savura cocteiluri aromate la preț redus până la ora 9 seara. Beculețele puse în coliviile din copaci, terasa în trepte cu sute de perne colorate și moi, o să vă fie pe plac.
Insula Skiathos este minunată, iar localnicii sunt primitori și au mare grijă de turiști. Pentru că insula este mică, și populația este redusă, principala lor sursă de venit o reprezintă turismul. Localnicii le ofertă vizitatorilor o ofertă bogată de suveniruri și meșteșuguri locale. Vă recomandăm să alegeți suvenirurile produse de localnici pentru a le încuraja munca, talentul artistic și tradiția meșteșugului. În plus, un astfel de suvenir este autentic și poate reprezenta un cadou minunat.

Comentarii

comentarii