Acasă Economic Dacia Duster, pe ultimul loc în topul celor mai sigure maşini

Dacia Duster, pe ultimul loc în topul celor mai sigure maşini

364
DISTRIBUIȚI

VIDEO

Dacia Duster se află pe ultimul loc în topul realizat de Euro NCAP, programul european pentru evaluarea siguranţei autoturismelor, după ce a obţinut doar trei stele în ruma testelor realizate. Euro NCAP a publicat topul celor mai performante modele de noi autoturisme în domeniul siguranţei, lansate în 2011. 

Unsprezece autoturisme au obţinut patru stele din cinci în urma testelor, iar cel mai slab din punct de vedere al siguranţei a fost Dacia Duster, care a obţinut doar trei stele în urma testelor, informează www.am-online.com. Cele mai sigure autovehicule pe categorii, care au obţinut cinci stele în urma testelor, sunt:
Mini off-road 4 × 4: Audi Q3
Supermini: Chevrolet Aveo
Mini de familie: Ford Focus
Mini MPV: Mercedes B Class
Mare de familie: Volvo V60
Motivele pentru care Dacia Duster a obţinut doar trei stele în urma testelor: 
Pentru ocupanţii adulţi: Compartimentul pentru pasageri a autoturismului a rămas stabil în urma impactului, însă portbagajul s-a deschis în timpul testului. Protecţia pieptului a fost slabă, pentru amândoi ocupanţii scaunelor din faţă, testul fiind bazat pe valorile compresiei pe piept. Măsurătorile în dreptul genunchiului şi femurului nu indică probleme, însă pe partea şoferului, structura bordului poate prezenta un risc de rănire a ocupanţilor, în funcţie de mărimea, greutatea şi poziţia acestora, protecţia pe această parte fiind evaluată ca slabă. La primul impact lateral, uşa şoferului s-a deschis, iar autoturismul a fost penalizat. La următorul impact lateral, nu s-au deschis uşile, însă protecţia pieptului şoferului a fost evaluată ca slabă.
Pentru ocupanţii copii: Dacia Duster a înregistrat maximum de puncte pentru protecţia manechinului ce reprezenta un copil de 18 luni.
Pentru pietoni: Bara de protecţie şi marginea din faţă a capotei oferă o slabă protecţie pentru picioarele pietonilor.
 

Comentarii

comentarii