Acasă Politica Daciana Sârbu solicită implicarea Vaticanului pentru ameliorarea tensiunii româno-italiene

Daciana Sârbu solicită implicarea Vaticanului pentru ameliorarea tensiunii româno-italiene

DISTRIBUIȚI

Daciana_SarbuEuroparlamentarul PSD Daciana Sârbu i-a transmis, miercuri, 8 aprilie, Papei Benedict al XVI-lea, un mesaj de solidaritate cu victimele cutremurului care a afectat grav oraşul italian L’Aquila. „Este important ca în astfel de momente extrem de dureroase să fim solidari unii cu alţii. Dorim să transmitem Sanctităţii Sale Papa Benedict al XVI-lea, compatrioţilor noştri din Italia şi poporului italian un mesaj de apropiere şi unire în spirit creştin şi european”, a declarat Daciana Sârbu. Totodată, europarlamentarul român a pledat pentru o implicare mai pronunţată a Bisericii Catolice în revenirea la o convieţuire armonioasă între români si italieni.
„Relaţiile dintre Biserica Romei şi România au o lungă şi prestigioasă istorie.
Popor creştin de cultură latină, românii au văzut în Roma un izvor al propriei civilizaţii şi identităţi naţionale. România este astăzi, din nou, o ţară deplin europeană.
Este un membru activ al Uniunii Europene, angajat în adâncirea proceselor de refacere a unităţii continentului nostru.
Românii şi-au regăsit reflexul libertăţii de a circula şi de a-şi investi energiile creative în întreaga Europă, departe uneori de ţară. Întotdeauna totuşi, românii au dus cu ei ceea ce în ţară au avut mai scump, înainte de toate credinţa. Există astăzi în Europa sute de comunităţi religioase româneşti, centre prin care românii îşi exprimă propria identitate şi prin care îşi manifestă fidelitatea faţă de ţările gazdă.
Ne amintim cu recunoştinţă faptul că majoritatea parohiilor noastre din diaspora există datorită generozităţii şi ospitalităţii Bisericii Catolice.
Suntem conştienţi că, prin susţinerea dată credincioşilor români din diaspora, Biserica Romei a contribuit esenţial la reuşita adaptării concetăţenilor noştri la rigorile unui mediu social uneori nefamiliar”, se arată în mesajul transmis Papei Benedict al XVI-lea de Daciana Sârbu şi alţi europarlamentari români.

Comentarii

comentarii