Acasă Sport Dacii liberi covăceni mai cred în minuni

Dacii liberi covăceni mai cred în minuni

354
DISTRIBUIȚI

Fortuna Covaci şi-a prezentat noile achiziţii pentru misiunea imposibilă…
Codaşa seriei a doua din Divizia B, Fortuna Covaci, nu vrea să renunţe până în ultimul moment la lupta pentru salvarea de la retrogradare. Chiar dacă situaţia „dacilor liberi” a ajuns mai mult decât critică, în micuţa localitate de lângă Timişoara se visează frumos. Cu şapte achiziţii doar în această  iarnă, trupa lui Remus Steop va juca sâmbătă la Mioveni cu gândul la un miracol.

„Şocul pe care am vrut să-l creez nu a avut efectul scontat”

Indiscutabil, Sorin Gheju este cea mai importantă achiziţie a Fortunei Covaci.  De trei ori golgheter în divizia B, Gheju a venit la Covaci decis să pună umărul la salvarea echipei. Şi alţi jucători de valoare au decis să încerce imposibilul, la Covaci. În această iarnă, la echipa lui Steop au venit Ciprian Străuţ (FC Bihor), Costel Vodiţă (CS Otopeni), şi Andrei Parfenie (Jiul Petroşani), fotbalişti care au evoluat în eşalonul II. Rândurile echipei au fost completate şi cu jucători care până acum au avut şansa să evolueze doar în eşalonul III şi IV al fotbalului românesc: Adrian Ganea, Cristian Gălan (ambii Poli II), Dragoş Constantinescu (Pandurii II) şi Cătălin Ion (Poli 2002). Antrenorul reîntors la echipă la începutul anului, Remus Steop, ştie că va avea o misiune imposibilă. „Am revenit la echipă cu acelaşi sentiment ca în momentul când am preluat formaţia în urmă cu trei ani. Cred că împreună şi uniţi putem să salvăm echipa din situaţia grea în care se află. Când am ales să demisionez, am făcut-o ca pe un gest de onoare, dar şi să creez un şoc. Nu a avut efectul scontat. Acum vreau să continuăm ce am început şi am speranţe că totul va fi bine”, a declarat Steop.

Toate meciurile vor fi adevărate finale

Pentru Fortuna Covaci, orice meci din retur va fi capital, în încercarea disperată de salavare de la retrogradare. Prima partidă va fi sâmbătă, de la ora 11, la Mioveni. De la Fortuna lipsesc Purda, Ticană, Voicu şi Dârvaru – accidentaţi şi Suru – suspendat. În acest momemnt, Fortuna Covaci se află pe locul 17, ultimul al clasamentului şi are şanse mici de a juca şi în sezonul viitor în acelaşi eşalon. Noua vedetă din lotul „dacilor”, Sorin Gheju susţine că, deşi a luptat mai mereu pentru promovare, noua ipostază este o mare provocare şi crede într-o minune. „În ultimii doi ani am luptat pentru promovare. Acum lupta pentru retrogradare mi se pare o nouă provocare, pe care o accept. În plus, fiind timişorean, este bine, că de la o anumită vârstă trebuie să te tragi spre casa ta”, spune Gheju.

Comentarii

comentarii