Acasă Actualitate Dalai Lama, implicat într-un scandal, după ce a fost filmat când sărută...

Dalai Lama, implicat într-un scandal, după ce a fost filmat când sărută un copil pe gură și îi spune să îi “sugă limba”

DISTRIBUIȚI

Dalai Lama și-a cerut scuze după ce, pe internet, a apărut un videoclip care îl arată pe liderul spiritual sărutând un copil pe buze, apoi cerându-i să îi “sugă limba”, la un eveniment din nordul Indiei.

Într-o declarație transmisă luni, biroul pentru Dalai Lama a spus că “dorește să-i ceară scuze băiatului și familiei sale, precum și numeroșilor săi prieteni din întreaga lume, pentru durerea pe care le-ar fi provocat-o cuvintele sale”, adăugând că “regretă” incidentul.

“Sfinția Sa îi tachinează adesea pe oamenii pe care îi întâlnește, într-un mod inocent și jucăuș, chiar și în public și în fața camerelor de filmat”, se arată în comunicat.

Scuzele sale vin la câteva ore după ce un videoclip filmat în timpul unui eveniment din februarie a devenit viral, stârnind indignare pe rețelele de socializare, potrivit CNN.

În videoclip, băiatul poate fi văzut apropiindu-se de Dalai Lama și întrebând: “Pot să te îmbrățișez?”

Liderul spiritual în vârstă de 87 de ani îl invită pe băiat pe scenă și îi arată obrazul și spune “întâi aici”, determinându-l pe băiat să-l îmbrățișeze și să-l sărute.

Dalai Lama îi arată apoi buzele și spune: “Atunci, în sfârșit, mă gândesc și aici”. Îl trage apoi de bărbie pe băiat și îl sărută pe gură.

“Și suge-mi limba”, spune el după câteva secunde, scoțându-și limba. Identitatea băiatului nu este cunoscută.

Grupul pentru drepturile copilului din Delhi, Haq: Center for Child Rights, a declarat pentru CNN, într-o declarație, că organizația condamnă “toate formele de abuz asupra copiilor”.

“Unele știri se referă la cultura tibetană despre arătarea limbii, dar acest videoclip cu siguranță nu este despre nicio expresie culturală și chiar dacă este, astfel de expresii culturale nu sunt acceptabile”, continuă declarația.

“Lumea așteaptă ca liderii religioși să ia atitudine și să conducă împotriva exploatării și abuzului asupra copiilor prin acțiunile și cuvintele lor. Inadecvarea videoclipului necesită o reflecție mai atentă și o corectare a cursului pe multe fronturi decât doar videoclipul.”, se mai arată în declarație.

Comentarii

comentarii