Acas─â Editorial Dan Bedros, lider indubitabil

Dan Bedros, lider indubitabil

1701
DISTRIBUIȚI

Lia Lucia EpureCompeti┼úia economic─â din lume, din Rom├ónia, de oriunde,  scalele  valorice stabilite cu sau f─âr─â logic─â, cu sau f─âr─â bun sim┼ú, ne fac s─â fim uimi┼úi sau admirativi ├«n fa┼úa unor scene de via┼ú─â. Una dintre cele mai de succes companii din Europa este, f─âr─â ├«ndoial─â, ALCATEL. Compania multina┼úional─â l-a avut ├«n fruntea sa pe Dan Bedros, care, pe l├óng─â lungul ┼čir de recomand─âri profesionale imbatabile, a devenit, ├«ntre altele, Cavaler de Onoare, titlu conferit de Fran┼úa, foarte rar, unui cet─â┼úean din Europa de Est. Competen┼úa sa profesional─â ┼či managerial─â, dar, ├«n plus, felul s─âu de a fi, modestia, umorul, franche┼úea, ┼čarmul, capacitatea de a-i sprijini pe cei din jur, sus┼úinerea pe care le-a oferit-o celor din jur, modul ├«n care a construit  ┼či condus o echip─â mai bine de 15 ani au f─âcut din Dan Bedros un nume. ALCATEL nu mai este o companie european─â. Firma s-a asociat cu Lucent, companie american─â, clip─â din care Alcatel nu a mai fost o compania pur european─â. Regulile se schimb─â. Oamenii, ┼či ei. Totul se mi┼čc─â, pentru c─â oricum ne afl─âm ├«n plin─â tornad─â a schimb─ârilor mondiale.
Din ea, Dan Bedros s-a retras (s-a pensionat) de la Alcatel, moment care i-a ┼čocat pe oameni, iar  echipa a sim┼úit c─â ┼či-a pierdut liderul.
Dan Bedros este un lider ├«nn─âscut. Este modelul ideal al liderului care mixeaz─â, prin voca┼úie ┼či dar de la Dumnezeu, calit─â┼úile relevante ┼či pozitive din toate tipurile de lideri descrise de psihologia  personalit─â┼úilor: este ┼či impun─âtor, dar este  bl├ónd, este un model, dar r─âm├óne modest.
Alcatel a fost singura companie multinaţională cu sediul central în România! Mult? Puţin? Important.
At├ót pentru Rom├ónia, c├ót ┼či pentru rom├óni.
Destul cu imaginea f─âcut─â de infractori, de ┼úiganii care-┼či v├ónd copiii pe nu ┼čtiu unde, destul cu  figurile care ne f─âceau r─âu.
Dan Bedros  este antipodul, este figura luminoas─â l├óng─â care po┼úi s─â cre┼čti. Retragerea lui Dan Bedros a  generat un lung ┼čir de ├«ntreb─âri. ┼×tim de ce.
Dan Bedros nu a  acceptat s─â-┼či tr─âdeze familia sa mare, form─â din oamenii din echip─â, cei care-i deveniser─â apropia┼úi, cei pe care se baza ┼či cei care se bazau pe el. Modelul pleac─â? Este greu  pentru un angajat s─â-┼či simt─â reperul profesional ┼či moral ├«n alt─â parte.
Mutarea brutal─â a elementelor care  construiesc structura de rezisten┼ú─â  a unei construc┼úii robuste creeaz─â dezechilibre. Dan Bedros poate dezechilibra  ┼či o piramid─â  istoric─â. For┼úa sa este aceea a unui lider n─âscut, nu f─âcut.
Nu este suficient ca  managerul s─â fie bun, s─â ┼čtie legi, reguli, conven┼úii ┼či norme, dac─â nu este  lider, dac─â nu este capabil s─â-i influen┼úeze prin modelul pe care-l reprezint─â, pe cei din jur.
Liderul  creeaz─â  drum, f─âr─â s─â cear─â s─â fie urmat. El este urmat!
Dac─â plecarea lui Dan Bedros de la Alcatel a creat un  frison angaja┼úilor, m─â ├«ntreb c├ónd o s─â-l creeze ┼či noului patronat!?.

Comentarii

comentarii