Acasă Politica Dan Diaconescu, impresionat de Petrică Folică. PP-DD trebuie să aleagă între PSD...

Dan Diaconescu, impresionat de Petrică Folică. PP-DD trebuie să aleagă între PSD şi PNL în Consiliul Local Timişoara

508
DISTRIBUIȚI

folica

Situaţia PP-DD este departe de a fi lămurit în Consiliul Local Timişoara. Oamenii lui Dan Diaconescu ar putea respecta protocolul încheiat la nivel naţional cu PSD, dar nu este exclusă nici o colaborare cu PNL şi PDL, pentru o majoritate împotriva PSD.

Preşedintele interimar al PP-DD Timişoara, Cătălin Ţiţirigă (viceprimarul Aradului), a anunţat că s-ar putea face o nouă înţelegere cu PSD, iar consilierul Petrică Folică să ajungă viceprimar. Social-democraţii resping însă această idee, după ce Folică le-a pus beţe în roate de două ori. Folică a fost cel care a blocat vânzarea sediului PSD cu 100.000 de euro, dar şi cel care a avut o contribuţie decisivă la eşecul tentativei de demitere a viceprimarului Dan Diaconu.

Senatorul Ioan Iovescu, singurul parlamentar PP-DD de Timiş, aruncă toate calculele în aer. Acesta susţine că e posibilă şi o colaborare cu PNL şi PDL la nivel local, în ciuda acordului pe care partidul în are la centru cu PSD.

ioan iovescu2

Eu niciodată nu voi intra într-un joc absurd în care să neglijez faptul că s-a făcut o înţelegere la nivel naţional. Protocolul spune că unde se pot face majorităţi cu PSD, se fac cu PSD. Unde nu, se fac cu dreapta. Sigur că era ideal să nu fie acest protocol şi să fim lăsaţi noi, parlamentarii, să controlăm judeţene şi să obţinem cele mai multe posturi de viceprimari. Să facă anexele la protocol cât mai repede şi să se vadă ce se scrie în anexe. Conform protocolului, noi facem cu dreapta doar dacă nu putem cu stânga, dar nici cu stânga nu facem în genunchi. «Dom’le, dacă vrei majorităţi cu mine la nivel de judeţ, trebuie să-mi dai şi mie ceva.» Nu scrie niciunde în protocolul ăsta ca noi să facem jocurile PSD”, a declarat Iovescu.

Iovescu critică organizaţia municipală a PPDD, care a decis să-l excludă pe Petrică Folică, după ce acesta a refuzat să voteze un viceprimar ţărănist. Senatorul mai susţine că însuşi Dan Diaconescu este impresionat de Folică. „Organizaţia locală Timişoara a făcut o mişcare foarte proastă, prin care voiau să sancţioneze un consilier despre care când i-am spus lui Diaconescu nu-i venea să creadă: «Păi cum se poate să ne sancţionăm aşa oameni valoroşi?» Eu o să am o discuţie şi cu domnul Folică. Eu sunt cel care l-am salvat, l-am susţinut. Le-am spus «Nu puteţi să-l daţi afară. Omul ăsta trebuie pus viceprimar la Timişoara!». Asta e organizaţia, aşa-s oamenii pe care îi avem”, a mai declarat Iovescu.

Conform parlamentarului PP-DD, negocierile de la nivel local şi judeţean au fost făcute de o persoană fără legitimitate (consilierul judeţean Zanfir), care nu a ştiut „să ceară”. „La consiliul local, în loc să ceară viceprimar de la PP-DD, a acceptat să votăm noi viceprimar de la ţărănişti. Păi asta e aiurea. Ei au acceptat, toată lumea a acceptat, până s-a văzut pe cine vor ei să pună. Cineva care e un activist prorus, are nişte articole defăimătoare pentru comunitatea europeană. Ori Timişoara nu-şi poate permite să pună viceprimar un om care are viziune proruse”, explică Iovescu.

Cât despre relaţia dintre Petrică Folică şi PSD, senatorul Ioan Iovescu crede că social-democraţii îi sunt de fapt recunoscători consilierului. Mai mult, şi PNL ar fi pus ochii pe Folică, pe care ar vrea să-l „fure” de la PP-DD. „Sigur că Petrică Folică este un om care a lovit dur PSD, dar până la urmă şi PSD realizează că le-a făcut un bine, pentru că luau sediul cu 100.000 de euro şi treaba s-ar fi descoperit. Nu cred că era bine. Primarul Robu acum e foarte încântat de el. Sigur că PNL încearcă să-l scoată în faţă şi încearcă să facă tulburări. Cel mai important pentru ei ar fi ca Petrică Folică să-şi dea demisia din partid, să-l ia ei acolo şi noi să pierdem un om important. Ori asta am discutat cu el şi nu se întâmplă. I-am spus să stea liniştit că eu îl apăr şi nu va fi exclus din partid”, a încheiat Iovescu.

Comentarii

comentarii