Acasă Actualitate Daniel a murit înecat din cauza incompetenței primarul Dominic Fritz

Daniel a murit înecat din cauza incompetenței primarul Dominic Fritz

DISTRIBUIȚI

Moartea unui tânăr nu înseamnă nimic pentru primarul Dominic Fritz. Tragedia petrecută la bazinul Dacia din Timișoara a scos la iveală nereguli grave. Un tânăr de 31 de ani a murit înecat după antrenament, pentru că centrul sportiv de înot nu are punct de prim-ajutor și nici salvamar, lucruri obligatorii prin lege.

Tragedia a fost ținută ascunsă atât de autoritățile locale cât și de poliție. Incidentul șocant a avut loc marți, în jurul orei 19:00. Tânărul a intrat să înoate și nu a mai ieșit la suprafață. Un antrenor l-a scos pe tânăr din bazin și i-a aplicat manevrele de resuscitare. La fața locului au ajuns imediat autoritățile. Din păcate, în ciuda manevrelor de resuscitare, echipajul medical a fost nevoit să constate decesul tânărului. Abia miercuri, după ce informația de a devenit publică, Primăria Timișoara a emis un comunicat în care spunea că: ”colaborează cu instituțiile abilitate pentru a facilita derularea cercetărilor” și că ”se va declanșa o verificare internă, pentru a se stabili dacă au fost respectate toate normele procedurale și de siguranță privind desfășurarea programului de sport”.

Conform municipalității, ”tânărul era înscris în programul ,,Mișcarea pentru sănătate”, care se derulează conform orarului stabilit prin HCLMT nr. 631 din 23.12.2019”.

Ceea ce nu spune administrația Fritz este că Hotărârea de Consiliu Local referitoare la Complexul Sportiv ”Bega” se referă doar la tarifele de închiriere a bazinului și era valabilă până în anul 2021. Tarifele au fost modificare prin HCL numărul 352 din 28.09.2021 privind aprobarea modului de folosință a bazelor sportive Sala Polivalentă ,,Constantin Jude”, Complexul Sportiv ,,Bega” și stadionul de rugby.

Bazinul a fost renovat și recepționat de către Primăria Timișoara în februarie 2020, când au fost montate și sisteme noi de filtrare și curățare.

În 2022, Dominic Fritz a inițiat un proiect de hotărâre de consiliu local prin care a tăiat din organigramă posturile de salvamar. Primarul USR nu a luat în calcul faptul că bazinul de înot nu poate funcționa în aceste condiții, fără salvamari și fără punct de prim ajutor, încălcând astfel legea.

”Bazinul funcționa ilegal, fără să existe posturi de salvamar, fără să existe un punct de prim ajutor. O eroare s-a întâmplat în anii trecuți când primarul Fritz a inițiat o hotărâre de Consiliul Local prin care au fost tăiate posturile de salvamar din organigramă. Nu exista nimeni acolo, care să poată să intervină și să îl scoată pe tânăr din bazin. De asemenea, la bazin nu exista un post de prima ajutor cu un minim de dotare tehnică medicală, necesară pentru astfel de cazuri.

Din păcate, din cauza unor erori în lanț făcute în actul de administrare au creat premisele unei astfel de tragedii. Poate dacă exista cineva competent să ofere primul ajutor, astăzi nu mai vorbeam de o tragedie în Timișoara”, a declarat Cristian Bușoi, președintele PNL Timișoara, pentru stiripesurse.ro.

Nimeni nu îl poate aduce înapoi pe Daniel

Daniel S. a fost sportiv de performanță și a murit după ce ar fi suferit, se pare, un al doilea infarct în decurs de o lună. Daniel ar fi petrecut 14 minute sub apă până când a fost scos la suprafață și i-au fost aplicate manevre de resuscitare. Din păcate, cele 14 minute i-au fost fatale fostului sportiv de performanță. Tânărul era pasionat de sport. Daniel S. făcea parte din club de înot Masters Timișoara, club ce reunea persoane care au împlinit vârsta de 18 ani și care au ca pasiune înotul, printre ei numărându-se foști sportivi, precum și persoane care nu au practicat niciodată acest sport la nivel de performanță.

Comentarii

comentarii