Acasă Politica Daniel Vighi: ”Turnul de apă din Iosefin – un proiect mincinos despre...

Daniel Vighi: ”Turnul de apă din Iosefin – un proiect mincinos despre cum zicea primarul că va face, desigur vorbe fără fapte”

678
DISTRIBUIȚI

Scriitorul Daniel Vighi atenționează că problema Timișoara Capitală Europeană a Culturii se poate rezolva relativ repede și relativ bine. Va trebui ca viitorul primar Dominic Fritz să convoace o mare adunare a oamenilor de cultură din oraș pentru reașezarea Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană pe baze comunitare, cu înscrieri de noi membri.

Apoi este nevoie de un brainstorming general și pe domenii artistice, trebuie stabilit limpede cât anume revine din viitorul buget proiectelor propuse de instituțiilor culturale de stat și cât culturii alternative.

Daniel Vighi a explicat: ”Rămân la credința că se poate face mult, cu bani puțini, folosind voluntariatul cultural, tinerii de la oengeuri, din liceele și facultățile de profil artistic ale orașului. O să scriu câte ceva despre partea de turism cultural pe care am propus-o în programul aprobat la capitolul de Memoria Timișoarei (gândit de colega istoric, universitar și scriitor Smaranda Vultur).

Va fi nevoie de un regizor și un director artistic al manifestărilor pentru coerența lor: mă gândesc că ar putea fi gândit totul ca o uriașă piesă de teatru de trei ani de acum înainte, nu este nevoie, dacă nu se mai poate, să facem lucruri imposibile, nu cred că mai avem timp pentru sala polivalentă (alte vorbe fără fapte ale lui Nicolae Robu!): putem face artă în spații neconvenționale.

Am propus, de exemplu, introducerea în circuitul cultural-turistic al frumosului turn de apă din Iosefin, este propunerea asociației mele Ariergarda, primarul a spus acum o mie de ani că, desigur, vai de mine, foarte bun proiect, ca și în cazul Monumentului Fidelității a spus că propunerea e minunată, a promis că se apucă de lucru și a rămas… la vorbe, nu la fapte.

Eu am idei bune, au și alții idei mai bune, aștept să ne vedem într-o altă lume să putem lucra și cred că putem salva Capitala Culturală, depinde totul de votul din 27 septembrie”.


În fotografii: turnul istoric de apă din cartierul Iosefin și un proiect mincinos despre cum anume zicea primarul că va face el și va drege cu Turnul (desigur vorbe fără fapte)

Comentarii

comentarii