Acasă Eveniment Daniela Lung – la mâna primarului Nicolae Robu

Daniela Lung – la mâna primarului Nicolae Robu

DISTRIBUIȚI

daniela lung bunDeranj mare la Serviciul pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap Timişoara. Săptămâna trecută a avut loc o anchetă în care şeful serviciului, împreună cu toţii angajaţii au dat declaraţii peste declaraţii. Scandalul a izbucnit după ce mai mulţi angajaţi s-au plâns de comportamentul abuziv al Danielei Lung, femeia care, în trecut, a mai primit două avertismente din partea superiorilor.

Beatrix Oltenacu, una dintre angajatele acestui serviciu, a avut curajul şi a luat atitudine împotriva şefei, trimiţând o scrisoare primarului Nicolae Robu.

“Mă acuză că sunt impertinentă şi prost crescută”

Beatrix Oltenacu, angajată a Serviciului pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap Timişoara, în funcţia de asistent social, a fost una din primele angajate care a pus piciorul în prag şi şi-a reclamat directorul, care a şi fost sancţionat, pentru că cele relatate de doamna Beatrix Oltenacu s-au adeverit. Recent, Beatrix Oltenacu a făcut o nouă scrisoare către primarul Nicolae Robu, nemulţumită de modul în care Daniela Lung se comportă cu ea. Din sesizarea lui Beatrix Oltenacu reiese clar că această angajată este terorizată psihic, în fiecare zi, de „doamna” Lung. „Îmi exprim îngrijorarea cu privire la faptul că atitudinea discriminantă şi problemele comportamentale ale doamnei şef serviciu, Daniela Lung, continuă şi în prezent, iar vis-a-vis de persoana mea s-au intensificat după ultima anchetă efectuată, prin mai multe acţiuni, cum ar fi: mă acuză pe nedrept şi îmi reproşează de fiecare dată când are ocazia că nu îmi îndeplinesc sarcinile de serviciu, mă acuză că am ceva personal cu dumneaei, că sunt impertinentă şi prost crescută, mă sfidează şi mă ironizează, dacă doresc să comunic ceva, ridică tonul şi mă acoperă sau pur şi simplu se întoarce şi pleacă, nu îmi răspunde la salut şi, cel mai important, mă discriminează din punct de vedere financiar, drept urmare consider că îmi sunt încălcate drepturile de salariat, potrivit Legii nr.53/2003 republicată – Codul Muncii art. 39 litera d, dreptul la egalitate de şanse şi tratament, litera e, dreptul la demnitate în muncă, litera f, dreptul la securitate şi sănătate în muncă, litera h, dreptul la informare şi consultare”, spune Beatrix Oltenacu

Bani acordaţi după bunul plac

Daniela Lung, directorul Serviciului pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap Timişoara, acordă lunar stimulente după bunul plac unor angajaţi pe care îi are la suflet. În schimb, angajaţii care chiar muncesc sunt lăsaţi la o parte, fără nici o explicaţie. Beatrix Oltenacu vorbeşte deschis şi despre banii pe care Lung îi acordă angajaţilor, după bunul plac. „În calitate de asistent social în cadrul SPPH-Timişoara, am solicitat şefului de serviciu schimbarea fişei de post şi adăugarea atribuţiei de administrare a creanţelor fiscale, acţiune care decurge indirect din anchetele sociale pe care le întocmesc persoanelor cu handicap, potrivit Legii 292/2012 şi Legii speciale 448/2006, având în vedere că numai după întocmirea anchetelor sociale, unde asistentul social propune acordarea indemnizaţiei lunare sau angajarea unui asistent personal, se întocmesc documentele ulterioare de punere în plată. De asemenea, menţionez că, în repetate rânduri, s-au recuperat bani acordaţi necuvenit către persoanele cu handicap, în urma anchetelor mele sociale (ex.: persoana cu handicap Pagău Gheorghiţa, persoana cu handicap Danci Cristian Dorel etc.). Având în vedere că aceste persoane beneficiau de pensie de invaliditate gr. I- cu însoţitor  de la Casa Judeţeană de Pensii, nu aveau dreptul, potrivit legislaţiei în vigoare, să primească şi indemnizaţie lunară/asistent personal din cadrul SPPH-Timişoara, cazurile de genul acesta sunt depistate de mine în activitatea de anchetă socială şi raportate  şefului de serviciu. Deşi cererea mea către doamna Daniela Lung a fost bine motivată, aceasta refuză în continuare să admită că şi eu, în calitate de asistent social, am atribuţii de administrare a creanţelor fiscale în cadrul SPPH-Timişoara,  răspunsul dumneaei către mine a fost negativ (la fel cum a decis repartizarea sumelor din 2011, în calitate de ordonator terţiar de credite), spunând că nu îşi asumă responsabilitatea financiară faţă de mine, dar recent a acordat la încă două colege ale mele din cadrul SPPH-Timişoara sporuri cuprinse între 1.000 şi 1.500 lei”, se mai arată în scrisoarea angajatei Oltenacu, adresată primarului Nicolae Robu.

Anchetată de superiori

Săptămâna trecută, o comisie condusă de Gabriela Curuţ, director adjunct al Direcţiei de Asistenţă Socială Comunitară Timişoara, a audiat toţii angajaţii Serviciului pentru Protecţia Persoanelor cu Handicap Timişoara, pentru a se stabili dacă Daniela Lung, directoarea acestui serviciu, a greşit din nou. Preşedinta comisiei, Gabriela Curuţ, a declarat că, cel mai probabil, săptămâna aceasta se va stabili un raport care va fi înaintat primarului Nicolae Robu. „Trebuie să ne întâlnim toţi membrii acestei comisii, să facem un raport, pe care îl vom înmâna primarului Robu, care este angajatorul domnei Lung. Doar primarul Nicolae Robu poate lua o decizie în privinţa doamnei Lung, pe baza raportului pe care noi îl vom întocmi”, a spus Gabriela Curuţ.

Comentarii

comentarii