Acasă Cultura Dansul cu o carte reîncepe, sâmbătă, la Humanitas Timișoara. Care sunt cărțile...

Dansul cu o carte reîncepe, sâmbătă, la Humanitas Timișoara. Care sunt cărțile lunii mai?

2075
DISTRIBUIȚI

Din 16 mai, Librăria Humanitas Timișoara se redeschide, iar la intrare, în zona rezervată maeștrilor de ceremonii, se vor afla două dintre cele mai așteptate cărți.

Este vorba de Isus al meu de Gabriel Liiceanu, o carte scrisă avându-i în minte pe cei care, asemenea autorului, trăiesc paradoxurile și nedumeririle propriei credințe, scepticul și însetatul de cunoaștere, aflați și ei în căutarea unor răspunsuri.

A doua carte va fi Călătoria Cilkăi, de Heather Morris, cartea lunii propusă de Humanitas Fiction, o poveste dramatică despre supraviețuire și iubire urmărind destinul Cilkăi Klein, unul dintre personajele cele mai puternice din Tatuatorul de la Auschwitz.

„Cărţile aliniate, aşteptând, de-a lungul peretelui și pe mese. Privirea distrată care trece peste ele, fără să se hotărască asupra uneia anume. Apoi mâna care se întinde. Dansul poate (re)începe. Dans cu o carte.“, scrie Gabriel Liiceanu.

Citim un rând-două, o pagină poate. Unii dintre noi apropie cartea, mai ales dacă e nouă, cât să simțim mirosul de cerneală tipografică și de hârtie. Odată ce-am intrat într-o librărie, acesta e ritualul nostru de cititori, și e, fără-ndoială, unul dintre cele care ne-au lipsit mult în ultimele săptămâni.

Așadar, ritualul nostru, „dansul cu o carte“, va reîncepe de sâmbătă, 16 mai, în 14 librării Humanitas, inclusiv în Oradea și Timișoara.

Volumul Amintiri de la Humanitas este a doua parte a cadoului pe care Editura Humanitas îl oferă la aniversare celor care i-au fost alături în cei 30 de ani de la înființare.

Amintiri de la Humanitas nu este o surprise party cu strigăte și vorbe de circumstanță, ci o încercare onestă de a înțelege valoarea cărții în viața fiecăruia dintre noi și în viața cetății. Peste douăzeci de scriitori și editori din mai multe generații povestesc tot felul de întâmplări legate de Editura Humanitas, scene petrecute sub reflectoare sau în culise.
Veți primi gratuit volumul în toate librăriile Humanitas, la achiziționarea oricărei cărți a editurii Humanitas.

Comentarii

comentarii