Acasă Stiri recomandate Dascălii portocalii, la mare modă în Timiş

Dascălii portocalii, la mare modă în Timiş

DISTRIBUIȚI

Maşinăria politică a PD-L face presiuni la Liceul Teoretic din Ciacova…
Maşinăria politică a PD-L face ravagii în unele licee din Timiş. Prin intremediul primarului, politicul a intrat pe uşa din faţă a liceului din localitatea timişeană Ciacova. Directorul Liceului Teoretic din Ciacova rupe tăcerea, în urma unui aricol apărut, marţi, în ziarul ZIUA de Vest. Petrişor Treta spune că situaţia de la liceul pe care îl conduce este mult mai gravă decât pare la prima vedere. Acesta îl acuză pe primarul PD-L de Ciacova de presiuni politice fără precedent în impunerea la şcoală a unor dascăli şi a directorului adjunct. De 12 ani director, Petrişor Treta a refuzat, recent, să-i dea câteva ore de matematică verişorului său, care este chiar viceprimarul de Ciacova. Nu a acceptat nici după mai multe intervenţii binevoitoare ale primarului. Ciacova este considerat un fief al PD-L, Traian Băsescu obţinând, la ultimele alegeri, 69% din voturi.

Explicaţie de primar :„Noi, PD-L, punem şi schimbăm cum vrem”

Scandalul de la Liceul din Ciacova a pronit după ce Virgil Popescu, preşedintele Sindicatului „Spiru Haret”, a afirmat că la Ciacova se fac presiuni politice şi viceprimarul încearcă să fie impus ca profesor de matematică în locul unui titular. Viceprimarul nu are însă nici măcar concursul de suplinitor pe matematică. „Au fost presiuni din partea primarului, pentru a da orele unei clase viceprimarului, care este chiar vărul meu de-al doilea. Viceprimarul nu a avut curajul să facă o cerere. A vrut să rezolve totul politic. De când a ajuns viceprimar, se comportă ca un dictator în şcoală, tratează totul cu aroganţă.  (…) Primarul mi-a spus să iau orele de la titular şi să i le dau viceprimarului. Am încercat să-i explic că este ilegal, dar degeaba. Nu înţelege diferenţa dintre un titular şi un suplinitor. Primarul spune: «Noi, PD-L, punem şi schimbăm cum vrem», ceea ce este aberant. În ultimul timp, unde a prins o portiţă, i-a infiltrat pe cei ce l-au ajutat în campania electorală”, ne-a spus Petrişor Treta, directorul Liceului din Ciacova.

Funcţia de director a devenit prea stresantă, sub PD-L

De 23 de ani profesor, de 12 ani director, Petrişor Treta nu acceptă compromisiurile. Acesta susţine că nu este agreat de primar, deoarece, de-a lungul timpului, i-a refuzat în mai multe rânduri unele favoruri. „Eu am refuzat să fac jocurile murdare ale primarului şi de aceea nu mă suportă. Au încercat să-mi impună anumniţi profesori, iar eu am cerut să se adreseze inspectoratului, pentru că posturile se ocupă prin concurs. Ei cred însă că pot numi pe cine vor. Situaţia este neplăcută, mai am doi ani de mandat, după care voi spune adio acestei funcţii, care a început să devină stresantă. Fratele meu, dacă ar fi fost în locul viceprimarului, eu nu puteam călca legea”, ne-a mai mărturisit Treta. Directorul de la Ciacova susţine că şi colega lui, Ioana Lazău, directoarea adjunctă de la Liceul din Ciacova, a fost impusă politic.

Primarul democrat are o verisune diametral opusă

Petru Filip, primarul PD-L de Ciacova, neagă orice presiuni şi susţine că niciodată nu a dorit să impună un profesor la Liceul Teoretic din Ciacova. Îşi aminteşte însă că a discutat, înainte de începutul anului şcolar, problema colegului său de partid, viceprimarul Dacian Răzvan Ghera. Fica primarului, elevă în clasa a XI-a la Ciacova, învaţă chiar în clasa la care orele de matematică au fost puse în discuţie. „O primă discuţie a fost la început, când se ştia că nu vine titularul pe orele de matematică. Am discutat atunci dacă este posibil ca domnul vice să aibă continuitate la clasa aceea. După ce a venit titularul, este clar. Fiica mea învaţă foarte bine, nu ar avea probeleme, indiferent cine ar fi profesor de matematică. Era doar ideea de continuitate. Eu nu am cum să impun profesori la şcoală, aceştia sunt trimişi de inspectorat. Acestea sunt poveşti. Sunt supărat pe director şi el e supărat pe mine, pentru că a început anul şcolar, sobele acum sunt făcute, i-am dat 400 de milioane  pentru lemne, iar el a plătit telefoanele, el trebuie să se ocupe de elevi”, ne-a spus Petru Filip, primarul de Ciacova.

Din cauza postarilor tendentioase, a injuriilor si a atacurilor la persoana, comentariile de la acest articol au fost blocate de administrator

{!jomcomment}

Comentarii

comentarii