Acasă Actualitate De ce 325 de studenți de la UVT vor avea șanse mai...

De ce 325 de studenți de la UVT vor avea șanse mai mari de a accesa piața muncii, după absolvire?

DISTRIBUIȚI

Universitatea de Vest din Timișoara a lansat, joi, 22 octombrie 2020, proiectul „Practica de calitate pentru o cariera de succes”, care vizează creșterea nivelului de ocupabilitate în rândul a 325 studenți ai UVT, viitori absolvenți, prin consolidarea serviciilor de practică și prin dezvoltarea abilităților și competențelor practice solicitate de piața muncii.

Proiectul este implementat de Universitatea de Vest din Timișoara în parteneriat cu GI Group Staffing Company și creează cadrul necesar de formare și dezvoltare profesională pentru studenți, în vederea dobândirii de competențe necesare facilitării tranziției de la educație la piața muncii, în special în sectoarele economice cu potențial competitiv identificate conform SNC și domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.

Constituirea și funcționarea unui sistem de parteneriate sustenabil cu angajatori din sectorul privat și public, reprezentativi de pe piața muncii, promovarea dezvoltării profesionale prin efectuarea stagiilor de practică și inter-ship în cadrul sistemului de parteneriate sustenabil, creșterea gradului de conștientizare-educare în rândul studenților cu privire la necesitatea și importanța dezvoltării abilităților de luare a deciziilor de carieră prin servicii de orientare și consiliere profesională, reprezintă obiectivele specifice ale proiectului.

În introducerea conferinței, prof.univ.dr. Flavia Mirela Barna, manager proiect, a precizat: „Suntem o echipă acum consolidată, formată din mulți universitari și experți din UVT și din partea partenerului de proiect, care va urmări un obiectiv strategic, constând în dezvoltarea unui cadru de profesionalizare deschis, orientat spre deprinderea de abilități practice de către studenții UVT, pentru o viitoare integrare de succes pe piața muncii”.

Despre acest proiect, cu o mare arie de adresabilitate în comunitatea studențească din UVT, rectorul UVT, prof.univ.dr. Marilen Pirtea, a transmis: „Centrul universitar timișorean se dezvoltă mai ales prin contribuția tinerelor generații de absolvenți, esențială pentru creșterea și diversificarea economiei locale.

Condiția principală, pentru ca să susținem acest trend, constă în foarte buna adaptare a profilului profesional al acestor absolvenți la nevoile pieței muncii. Iată, tocmai acest obiectiv este considerat important în cadrul acestui proiect, care  vizează  conceperea și implementarea unor module de stagii de practică prin care studenții să dobândească exact abilitățile și deprinderile așteptate de viitorii lor angajatori.

Este un exemplu de proiect realist, adaptat dinamicii economiei și lumii de azi, în care specificul ocupațiilor este în permanentă schimbare, iar meseriile viitorului tind să fie apreciate tot mai mult de către tinerii absolvenți”.

Comentarii

comentarii