Acasă Actualitate De ce a revenit criza taxiurilor în Timișoara?

De ce a revenit criza taxiurilor în Timișoara?

1353
DISTRIBUIȚI

În timp ce Barometrul Calităţii Vieţii 2020 realizat de specialiștii de la Universitatea de Vest Timișoara și lansat recent arată că 38,3% dintre locuitorii orașului sunt nemulțumiți de  transportul în comun (autobuze, troleibuze, tramvaie), aici mai apare o problemă.

Serviciul de taxi existent în Timișoara, deși e o rețea privată, merge la fel de prost, dacă nu mai prost. Alex Baniciu a explicat într-o sesizare trimisă la redacție: ”Nu găsești mașini de taxi nici în stațiile special amenajate din oraș, dar nici când suni la centrele lor. Așa criză infernală de taxiuri parcă nu a fost nici înainte de pandemie! Domnule, dar e inadmisibil să se întâmple așa ceva în Timișoara. Totuși e un oraș cu pretenții, nu e posibil să nu găsești un taxi. Un lucru trebuie să știe cetățenii: să nu se lase pe seama taxiurilor să meargă la serviciu sau la o întâlnire că au pierdut. Atunci, te miri de ce lumea preferă mașinile personale și că Timișoara e un oraș tot mai poluat…!”

Răspunsul la această criză de taxiuri nu l-a dat un șofer de taxi: ”E vară și mulți șoferi au plecat în concediu, iar dacă nu sunt în concediu sunt plecați pe la sat să își mai lucreze grădinile sau terenurile. Mai grav, atunci când e caniculă, acele temperaturi de 38 -40 de grade la umbră, șoferii mai în vârstă (și sunt foarte mulți pensionari care fac taxi) preferă să stea acasă, decât să facă stop cardiac la volan și să dea cu mașina în copac sau în șanț cu tot cu client! Pe scurt, acestea ar fi cauzele crizei de taxiuri în Timișoara, indiferent de oră și stați că dacă am scăpat câteva zile de foc, acestea se reîntorc de luni, când iarăși vor fi temperaturi extreme. Să vedeți atunci criză de taxiuri….! E o problemă veche orașului, criza de taxiuri, și numai primăria o poate rezolva, dar de mulți ani este ignorată, motivând o lege cretină care permite un număr fix de mașini de taxi, în funcție de numărul locuitorilor orașului”, ne-a mărturisit domnul Costi, care face taxi de 18 ani și cunoaște totul în domeniu.

Comentarii

comentarii