Acasă Actualitate De ce amânarea alegerilor prezidențiale în octombrie sau noiembrie este un lucru...

De ce amânarea alegerilor prezidențiale în octombrie sau noiembrie este un lucru bun? Explicația viceprimarului PNL Cosmin Tabără

DISTRIBUIȚI

Avocatul Cosmin Tabără, viceprimarul PNL al Timișoarei, a explicat de ce amânarea alegerilor prezidențiale în luna octombrie sau noiembrie este un lucru bun. Mai mult, el mai susține că ar fi o soluție mult mai bună chiar comasarea acestora cu cele parlamentare.

Tabără este de părere că din start, alegerea președintelui în luna septembrie a fost o măsură pripită și greșită. Probabil a fost luată la „cald” în momentul în care s-a hotărât comasarea europarlamentarelor cu localele.

Viceprimarul Tabără a explicat: “Nu știu care a fost contextul, a cui au fost ideea și scopul, dar cred cu convingere că grăbirea scrutinului în privința desemnării președintelui înainte de termen este greșită și nici nu are justificare.

Principalul motiv este legat de calendar. Perioada de precampanie ar trebui să înceapă la mijlocul lunii iulie, cea de campanie să fie la mijlocul lunii august, iar primul tur al alegerilor urmând să coincidă cu începutul anului școlar. Exact în perioada în care lumea este dezinteresată total de politică, fiind concentrată, cum este și normal, pe modul în care copiii încep școala.

Totodată, mă îndoiesc că milioane de români, aflați în vacanță, vor avea cel mai mic interes în a urmări cu interes „zbaterea” partidelor sau a candidaților. După cum cred că și activul de partid al tuturor combatanților va fi mai mult în concediu decât „pe baricade”.

Și atunci nu pot să nu mă întreb cu cine și pentru cine fac partidele campanie în acest răstimp?”.

Comentarii

comentarii